Vágólapra másolva!
2002. május 15-én a Bajnokok Ligája döntőjében a Real Madrid és a Bayer Leverkusen csapott össze. A glasgow-i finálé örökké emlékezetesre sikerült, köszönhetően Zinedine Zidane lélegzetelállító góljának.

Zizou találata a mérkőzés 45. percében, 1-1-es állásnál született, és mivel már nem esett több gól, így döntőnek bizonyult. A Real Madrid 2000 után ismét elhódította az első számú európai trófeát.

Nemcsak Zidane nevéhez fűződik nagyon szép gól május 15-én. Két évvel később a Premier League utolsó fordulóját ezen a napon rendezték, az Arsenal pedig 2-1-re legyőzte a Leicester City-t, ezzel pedig a PL történetében első csapatként veretlenül zárta az idényt. A bajnokcsapat második gólját a 66. percben a csapatkapitány Patrick Vieira szerezte, de itt inkább Dennis Bergkamp zseniális gólpasszát érdemes figyelni.

Egy évvel később, azaz 2005-ben őrült izgalmakat hozott a PL záróköre, de nem a bajnoki cím, hanem a kiesés elkerülése miatt. Volt viszont olyan meccs is, ahol a 7. hely, valamint az ezzel együtt járó UEFA-kupa-selejtező volt a tét. A Manchester Citynek otthon nyernie kellett volna a Middlesbrough ellen, a vendégek holland klasszisa, Jimmy Floyd Hasselbaink azonban hamar elvette a hazaiak kedvét egy káprázatos szabadrúgásgóllal. A City egyenlíteni igen, fordítani viszont nem tudott, így a 'Boróé lett a hetedik pozíció.

És még mindig angol érdekeltség, de amszterdami helyszín: a 2013. május 15-én az Európa-liga döntőjében a Chelsea Braniszlav Ivanovics remek fejesével a 93. percben győzte le a Benficát, a londoni együttes két év alatt a BL-t és az El-t is megnyerte.