Társoldalunk:

Neymarék négyes tornával hangolnának a szezonra Katarban

2020.05.16. 15:51

Nyáron a francia élvonalban szereplő négy labdarúgóklub, köztük a Paris Saint-Germain, katari tornán hangolna a következő szezonra.

A L'Équipe sportlap - a szintén francia RTL újság információira hivatkozva - arról számolt be, hogy a PSG mellett a Lyon, a Lille és a Saint-Étienne júliusban az ultramodern felkészülési lehetőségeket biztosító dohai sportközpontban készülne, illetve mérkőzne meg egymással négyes torna keretében.

Neymarék négyes tornával hangolnának a szezonra KatarbanForrás: AFP/Franck Fife

A 20 csapatos francia élvonal küzdelmeit 28 forduló után március közepén függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, majd április végén a futballszövetség bejelentette, hogy a bajnokságot befejezettnek nyilvánítja. A bajnok a PSG lett, a Katarba készülők közül a Lille a 4., a Lyon a 7., míg a Saint-Étienne a 17. helyen végzett.

A négy csapat így részben Dohában készülne fel a Ligue 1 következő idényének augusztus 22-ei hétvégéjére tervezett rajtjára.

Az elgondolás egyelőre igen komoly akadállyal néz szembe: a világjárvány miatt Katarba külföldiek számára jelenleg tilos a belépés.