Az UEFA-nak konkrét terve van a labdarúgószezon befejezésére

UEFA Executive Committee meeting in Kiev May PRESS CONFERENCE Kiev 2018 UEFA Executive Committee meeting UEFA president Aleksander Ceferin
Aleksander Ceferin szerint nem szabad elaprózni az erőket
Vágólapra másolva!
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke kijelentette, hogy konkrét tervük van a szezon befejezésére.

"A helyzet rendkívüli, és nem fogunk úgy tenni, mintha nem az lenne" - mondta a beIN Sports televíziónak a szlovén sportvezető.

Ceferin megerősítette, hogy a koronavírus-járvány kapcsán kialakult kényszerszünet miatt módosítani fogják a Financial Fair Play elnevezésű szigorú pénzügyi szabályrendszerüket.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Vladimir Shtanko

"Fontosnak tartjuk, hogy változtassunk rajta, mert a helyzet a klubok számára sem könnyű, és mindannyian egy csónakban evezünk" - mondta, ám konkrétumokat egyelőre nem közölt.

Ceferin ismét leszögezte, hogy az UEFA-nak szándékában áll befejezni a jelenlegi idényt, és ha a közegészségügyi helyzet nem romlik augusztusig, akkor ez megvalósítható lesz.

"Konkrét tervünk van az európai szezon befejezésére, és azt hiszem, hogy a nemzeti ligák többsége, legalább nyolcvan százaléka is a pályán fogja befejezi az idényt" - magyarázta.

Hozzáfűzte, az UEFA végrehajtó bizottsága fogja megerősítse a módosított versenynaptár dátumait, majd úgy vélekedett: jelen állás szerint a történtek nem lesznek különösebb hatással a következő szezon ütemtervére.

"A naptárunk nagyon sűrű, nincs sok helyünk a változtatásokra, de véleményem szerint erre nem is lesz szükség" - hangsúlyozta.