Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a St. Pauli hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Nürnberg csapatát. A találkozó egyetlen gólját a magyar származású svéd válogatott csatár, Viktor Gyökeres lőtte.

A magyar származású Viktor Gyökeres Svédországban, a másodosztályban szereplő IF Brommapojkarna csapatánál lett profi játékos, majd 2018 januárjában leigazolta a Premier League-ben szereplő Brighton & Hove Albion. Az angol bajnokságban ugyan még nem mutatkozott be, de négy FA-kupa és egy Ligakupa-meccsen már lehetőséget kapott.

Tavaly nyáron kölcsönben került a Bundesliga 2-ben szereplő FC St. Pauli csapatához, amelynek színeiben 20 meccsen hét gólt lőtt, és három gólpasszt adott az idei szezonban.

Viktor Gyökeres győztes gólt lőtt a német másodosztályban Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A svéd válogatottban 2019. január 8-án, egy Finnország elleni felkészülési meccsen mutatkozott be, három nappal később, 20 évesen egy Izland elleni edzőmeccsen megszerezte első gólját a nemzeti csapatban.

Bundesliga 2, 26. forduló
St. Pauli-Nürnberg 1-0 (0-0)
Bielefeld-Osnabrück 1-1 (1-0)
Fürth-Hamburger SV 2-2 (1-1)
Wehen-VfB Stuttgart 2- (0-0)