Wenger: A zárt kapu csak rövid távú megoldás lehet

fbl Horizontal
Arsenal's French manager Arsene Wenger gestures on the touchline during the English Premier League football match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 29, 2018. Arsene Wenger is unsure of the welcome he will receive on his final visit to Old Trafford as Arsenal boss on Sunday after many "great battles" against Manchester United during his two decades in charge. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Arsene Wenger szerint kizárólag rövid távú megoldás lehet, hogy a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezzenek futballmérkőzéseket.

"Meg vagyok győződve róla, hogy hosszú távon súlyos károkat okoznának a zárt kapus találkozók. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy teljes szezonon át ne legyenek nézők, ezért gondolom rövid távú megoldásnak" - jelentette ki az Arsenal korábbi legendás edzője, aki jelenleg a nemzetközi szövetség (FIFA) fejlesztési testületét vezeti.

A 70 éves szakember hozzátette, a mostani helyzetben ez az egyetlen mód, hogy befejezzék a bajnokságokat, ezért ez a legjobb megoldás is, de megjegyezte, az egészségnek kell lennie a legfőbb prioritásnak az újrakezdésnél.

Arsene Wenger szerint a zárt kapu csak rövid távú megoldás lehet Forrás: AFP/Paul Ellis

"Nem vezethetnek minket gazdasági célok, azzal óriási rizikót vállalnánk. Elsőként azt kell biztosítani, hogy egészségileg biztonságos legyen az újrakezdés" - mondta Wenger.

A legjobb európai bajnokságok közül először a német Bundesliga rajtolt el ismét múlt hétvégén, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezték. Angliában júniusban indulhat útjára ismét a labda, de ott is nézők nélkül zajlanak majd a találkozók.

A francia tréner 1996 és 2018 között irányította az Arsenalt, mellyel háromszor lett bajnok, egy ízben ráadásul veretlenül, hétszer pedig elhódította az FA Kupát.