Az egyik országban nem aratott osztatlan sikert a zárt kapus folytatás

Ludogorets Razgrad's Bulgarian defender Georgi Ilkov Terziev (L) fauls Inter Milan's Niferian midfielder Victor Moses during the UEFA Europa League round of 32 first leg football match between PFC Ludogorets 1945 and Inter Milan at the Ludogorets Arena in Razgrad, Bulgaria, on February 20, 2020. (Photo by NIKOLAY DOYCHINOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Számos bírálat érte a bolgár hatóságokat amiatt, hogy csak zárt kapuk mögött engedik folytatni a labdarúgó-bajnokságot június 5-től.

A március 13-a óta szünetelő szezon befejezésére rövidített formában kerül sor: a 14 élvonalbeli együttes szurkolók nélkül játssza le az alapszakaszból hátralevő két fordulót, majd a bajnoki címről, illetve a kiesésről egy tízről ötkörösre csökkentett rájátszás dönt.

A bolgár Ludogorets az Európa-ligában egészen az egyenes kieséses szakaszig menetelt Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

Az edzők, játékosok és szurkolók ugyanakkor elégedetlenek a helyzettel, mivel a kormány megnyitotta a mozikat, és nézők előtt zajlanak a koncertek is.

"A zárt kapus meccs egy vicc. Mintha barátságos mérkőzések lennének üres edzőpályákon, ez nem foci. Ahhoz tele stadionok kellenek"

- mérgelődött Cristiano Giaretta, az ország legpatinásabb klubjának, a CSZKA Szófiának a sportigazgatója.

Ferario Szpaszov, a Botev Plovdiv vezetőedzője szerint rossz hangulatú találkozókra lehet számítani.

- mondta a tréner.

Az Etar Veliko Tarnovo kapuját védő Hriszto Ivanov ugyancsak bosszúsan várja a folytatást.
"Fájdalmas nézni az üres székeket. Nem fair, hogy beengedik az embereket moziba, koncertre, megnyitnak a plázák, de a szurkolók nem járhatnak meccsre. Mindenki ki van éhezve a futballra" - vélekedett a kapus.

A szövetség a múlt héten közölte, hogy a mezőnyből két labdarúgó koronavírustesztje hozott pozitív eredményt.