Hét éve a BL-ben szerepeltek, most a járvány miatt mindenkit elbocsátottak

- Horizontal
Malaga's Dutch forward Ruud van Nistelrooy celebrates after scoring during the Spanish league football match Malaga CF vs Real Racing Club de Santander on April 9, 2012 at Rosaleda stadium in Malaga. AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO (Photo by Jorge Guerrero / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Malaga CF a hivatalos honlapján tudatta, hogy a csapat összes futballistáját és stábtagját felfüggesztette a koronavírus-járvány miatt.

A klub azt írta a közleményében, hogy nem maradt más megoldás a túléléshez, arra azonban nem tért ki, hogy hány ember vesztette el a munkáját, és hányan térhetnek vissza a csapathoz a járvány után. A focisták és az edzők jelenleg segélyből élnek.

2010-ben egy katari sejk, Abdullah Bin Nasser Al Thani megvásárolta a klubot, és úgy tűnt, a Malaga lesz a La Liga Manchester Cityje, amelybe olyan sztárok érkeztek, mint Santi Cazorla, Joaquín, Isco vagy Ruud van Nistelrooy.

Isco - a Real jelenlegi karmestere - a Malaga játékosaként nyerte meg a Golden Boy-díjat 2012-ben Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A 2012/2013-as szezonban a csapat már a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, ahol megnyerte csoportját és a negyeddöntőig jutott. Ott azonban drámai körülmények között kikapott a későbbi döntős a Borussia Dortmundtól. A Malaga eközben óriási adósságokat halmozott fel az állam felé, ezért a csapat sztárjátékosai folyamatosan távoztak, az eredmények pedig elmaradtak.

A 2017/2018-as szezon végén a Malaga mindössze 20 pontot szerezve esett ki a La Ligából, és azóta sem jutott vissza.