Jótékonysági tornát rendez a Bayern a Real és az Inter részvételével

David Alaba, Dani Carvajal
Bayern Munich's Austrian defender David Alaba (R) vies with Real Madrid's defender Dani Carvajal during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match Real Madrid vs FC Bayern Munich at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid in Madrid on April 18, 2017. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz és a spanyol egészségügyi rendszer megsegítésének céljából rendez jövőre jótékonysági futballtornát a német bajnoki címvédő Bayern München a Real Madriddal és az Internazionaléval közösen.

Az "Európai Szolidaritás Kupa" elnevezésű esemény teljes nettó bevételét az orvosi infrastruktúra fejlesztésére fordítják Olaszországban és Spanyolországban. A Bayern München keddi közlése szerint a résztvevő klubok ezzel "példát akarnak mutatni az összefogásra". "A koronavírus-világjárvány Európát is súlyosan érintette, és bár mi itt Németországban a sok szenvedés és probléma ellenére szerencsések vagyunk az egészségügyi rendszerünk ellenálló képessége miatt, mindannyian láttuk a szörnyű képeket Olaszországból és Spanyolországból, melyeket a leginkább sújtott a pandémia" - jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke.

A jótékonysági tornán a három csapat körmérkőzéses rendszerben csap majd össze, de az esemény pontos dátuma a versenynaptártól, valamint attól függ, mikor lehetnek jelen újra nézők is a futballmeccseken. A tervek szerint a Real Madrid a spanyol fővárosban fogadja majd az Internazionalét, amely Milánóban látja vendégül a Bayernt, a müncheni sztárcsapat pedig az Allianz Arénában lép pályára a Real ellen. A találkozókat a televíziós társaságok is közvetítik majd, és a szervezők több millió eurós bevételre számítanak.

A Bayern a müncheni mérkőzésre 5000 kórházi dolgozót hív majd meg. "Szeretnénk ezeknek a hősöknek így is kimutatni elismerésünket, tiszteletünket és köszönetünket" - mondta Rummenigge.