Vágólapra másolva!
Lionel Scaloni, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt szeretné, hogy az Internazionaléban futballozó Lautaro Martínez az FC Barcelonához igazoljon, hogy még jobban összeszokhasson a hatszoros aranylabdás Lionel Messivel.

A 22 éves támadó az idei szezonban 31 meccsen 16 gólt lőtt, a Barcelona otthonában is betalált a Bajnokok Ligája csoportkörben.

Az argentin támadó leigazolása már tavaly nyáron is téma volt Barcelonában, de helyette Antoine Griezmannért fizettek 120 millió eurót a katalánok.

A francia világbajnok azonban nem váltotta meg a világot, ezért továbbra is terítéken van Lautaro Martínez megszerzése.

Forrás: AFP/2018 Getty Images/Elsa

A Barca már hónapok óta tárgyal az Interrel az argentin játékos megszerzéséről, de előrelépés egyelőre nincs az ügyben. Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni bízik benne, hogy összejön Lautaro Martínez klubváltása, mert ha Messivel egy csapatban futballozna, az jót tenne az argentin nemzeti tizenegynek is.

– idézi a football-italia.net Scaloni RTVE-nek adott interjúját.

Lionel Messi és Lautaro Martinez az argentin válogatottban Forrás: AFP/Mauro Pimentel

Deportivo de La Coruna korábbi klasszisa nem akart tiszteletlen lenni az Internazionaléval szemben sem. Elmondta, hogy a 22 éves játékos most sem futballozik rossz helyen.

„Lautaro nagyszerű csatár, akinek legnagyobb csapatok egyikében kell játszania. Máris egy ilyenben van, de ha mégis a klubváltás mellett döntene, a Barcelonánál jobbat nem tudok elképzelni számára"

– tette hozzá Lionel Scaloni.

Lautaro Martínez 2018. március 27-én, egy spanyolok ellen 6-1-re elvesztett felkészülési meccsen mutatkozott be az argentin válogatottban. Az oroszországi világbajnokságra még nem kapott meghívót, azóta viszont rendszeres tagja a válogatottnak, amelyben 17 meccsen 9 gólnál jár. A transfermarkt 64 millió euróra becsülni a piaci értékét.