Sok álmatlan éjszakát okozott a világjárvány az UEFA elnökének

UEFA Executive Committee meeting in Kiev May PRESS CONFERENCE Kiev 2018 UEFA Executive Committee meeting UEFA president Aleksander Ceferin
Aleksander Ceferin szerint nem szabad elaprózni az erőket
Vágólapra másolva!
Sok álmatlan éjszakát okozott Aleksander Ceferinnek, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének a koronavírus-járvány, mivel a szervezet sok-sok millió dollárt veszít a szezon leállása miatt.

"Rengeteg problémába ütközik a versenynaptár átalakítása, emellett sok-sok milliót, több tucat milliót veszítünk. Ilyenkor nehéz elaludni éjszaka" - mondta a Guardian című lapnak a szlovén sportvezető, aki ugyanakkor kijelentette, az UEFA helyzete nem riasztó, nincsen veszélyes szituációban, így továbbra is törődnek a klubokkal, ligákkal, ami jelenleg sok munkával jár.

Aleksander Ceferin szerint nehéz időszakot él át az UEFA Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Vladimir Shtanko

Ceferin nem számít arra, hogy megváltozik a labdarúgás, amikor az élet visszatér a normális kerékvágásba. Azt viszont megjegyezte, hogy a pénzügyi fair play szabályát igazítani kell majd az "új időkhöz". Hozzátette, mindenképpen modernizálni szeretné a versenyegyenlőséget segítő szabályt, de ez egyelőre nem a közeljövőben fog megtörténni. Egyik lehetséges újításként említette a "luxus adó" bevezetését.

Az európai futballélet, benne az UEFA égisze alá tartózó Bajnokok Ligájával és Európa-ligával, márciusban állt le a világjárvány miatt, a két klubsorozat a nyolcaddöntőben szakadt félbe. A kontinensen elsőként a német bajnokság indult újra múlt hétvégén, ezen a héten több más liga is követi, köztük a magyar is. Az európai kupasorozatok befejezése augusztusban várható, amikor már lezárultak a nemzeti bajnokságok és kupák.