Vágólapra másolva!
Ha folytatódik a Premier League idei szezonja, alighanem megdönti Thierry Henry egy évadon belüli gólpasszrekordját a Manchester City belga játékosa, Kevin De Bruyne. De Bruyne tizenhat gólapssznál és nyolc gólnál tart a PL félbeszakított idényében. A belga klasszissal a theathletic.com készített interjút, melyet teljes egészében a Képes Sportban olvashatnak.

Négy gólpasszra van Thierry Henry egy szezonon belüli PL-rekordjától, ő ugye a válogatottban az egyik edzője volt. Már csak emiatt is nagyon szeretné megelőzni?
Ha már itt tartunk, tizenhétnek veszem azt a tizenhatot, csak hát az Arsenal elleni asszisztomat valamiért nem adta nekem a Premier League. Ma sem értem, miért. Amúgy mindig húzom Thierryt. Azt hiszem, Vincent Kompany búcsúmeccsén fordultam hozzá azzal, „idén megcsíplek". De ha sikerül, sikerül, ha nem, nem, a tizenhat assziszt is szépen mutat, és elég jó képet fest egy kreatív játékosról. Ha elérek valami jelentőset, az büszkeséggel tölt el, jó megélni, hogy megdöntöttél egy rekordot. A szezon végén sokan előszeretettel vizslatják a különböző statisztikákat, én középpályásként szerencsére másképp is kitűnhetek. Egy csatárnak nehezebb a dolga, mégiscsak a gólok alapján mérik.

Kevin De Bruyne a belga válogatott egyik legnagyobb értéke Forrás: BELGA/AFP/Bruno Fahy

Ki volt a pédaképe gyerekkorában?
Kisgyerekként, hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam. Hasonlónak gondoltam a stílusunkat, talán azért is, mert én is kis termetű voltam, egészen tizenöt-tizenhat éves koromig a legalacsonyabbak közé tartoztam, akkor kezdtem csak megnőni. A rajongás idővel megszűnt, egyszerűen csak szerettem nézni a futballt, elveszni a meccsekben. Nem babonázott meg egy bizonyos játékos, arra törekedtem inkább, hogy valami különlegeset alkossak a pályán, hogy legyen meg a saját egyéniségem, miközben persze igyekeztem jó néhány elemet ellesni a legjobb labdarúgóktól és beültetni a saját játékomba. Szóval én a futballt generálisan szeretem nagyon, nem egy-egy ember játékát.

Ha önnek kellene válaszolnia, milyen poszton szereplő játékosnak mondaná magát?
Nem vagyok védekező középpályás, de nem tartom magam egyértelműen támadó középpályásnak sem, valahol a kettő között vagyok. Erre volt szokás korábban azt mondani, hogy box to box középpályás, aki a két tizenhatos között ingázik, de a mai futballban fontosabb, hogy bizonyos területeket jól levédj, és persze hogy alkalmazkodni tudj az ellenfél játékához.

A teljes interjút a Képes Sportban olvashatja.