Egy csapatban nyolc koronavírusos játékost találtak Mexikóban

Diego Valdes Santos Laguna vs Pumas C2019 SANTOS VS QUERETARO,GALLOS BLANCOS,GUERREROS,LALA,PENOLES,SORIAN
during the game Santos vs Querétaro, corresponding to the Day 15 of the Liga BBVA Bancomer MX Torneo Clausura 2019, at TSM Corona Stadium, Torreón Coahuila, Mexico, on April 21, 2019. durante el partido Santos vs Querétaro, correspondiente a la jornada 15 de la Liga BBVA Bancomer MX, Torneo Clausura 2019, en el Estadio TSM Corona, Torreón Coahuila, México, el 21 de Abril de 2019. Mexsport/Photosport
Vágólapra másolva!
A bajnokság harmadik helyén álló Santos Laguna csapatában nyolc koronavírusos játékost találtak a tesztelések során, így komoly veszélybe került a 2020-as Clausura befejezésének lehetősége.

A torreoni csapatnál szerdán közölték a tesztek eredményét, és azt, hogy nyolc pozitív esetet találtak. Ráadásul úgy lett nyolc pozitív eset, hogy a 48 tesztből eddig csak 22-nek lett meg az eredménye.

Sok a fertőzött a Santos csapatában Forrás: PHOTOSPORT via AFP/Mexsport/Photosport/Mexsport/Photosport

A Liga MX folytatásával kapcsolatban több lehetőség is felmerült, a Chivas például azt javasolta, legyenek egy városban a meccsek, de egyelőre nincs pontos forgatókönyv.

Egyre valószínűbb, hogy a 2020-as rájátszás már nem lesz befejezve, inkább júliusban elkezdik az új bajnokság alapszakaszát.

Mexikóban még mindig folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma, az összes eset már a 60 ezerhez közelít, több, mint hatezer ember veszítette életét a koronavírus miatt.