Társoldalunk:

Karanténban van az egyik német focicsapat, már négy fertőzött van

2020.05.21. 20:36

Már a negyedik labdarúgó fertőződött meg a német másodosztályú Dynamo Drezden csapatánál - jelentette be csütörtökön a klub.

A negyedik pozitív tesztet a vizsgálatok ötödik hullámában adta az egyik futballista. Ráadásul az edzői stáb egyik tagjának közeli hozzátartozójánál is kimutatták a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19-betegséget. Mindannyiuknál 14 napos házi karantént rendeltek el. A teljes együttes karanténban van május 9. óta, amikor két játékosnál mutatták ki a fertőzést, amelyet azt követően még egy labdarúgó kapott el. Hármójukat a negyedik és ötödik vizsgálat is egészségesnek mutatta, így - a csapat többi, szintén negatív tesztet adó tagjával - szombaton visszatérhetnek az edzésekhez. 

A Dynamo Dresden csapata egyelőre nem kapcsolódhat be a Bundesliga 2 küzdelmeibeForrás: SG Dynamo Dresden

"Ez az eset bizonyítja, hogy a drezdai egészségügyi hivatal felelősségteljesen és helyesen cselekedett a döntéssel, amellyel a csapattagokat házi karanténra rendelte, ezzel lehetővé téve, hogy a korai szakaszában megszakítsuk a fertőzések láncolatát" - fogalmazott a csapatorvos. Hozzáfűzte: arra számít, hogy további esetek kerülhetnek napvilágra.

A drezdaiak vasárnap a Hannoverrel játszottak volna a Bundesliga 2-ben, ám nem tudtak kiállni a karanténba kerülés miatt. A találkozót június 3-ára halasztották, és a következő két meccsüket is később játszák le. Legközelebb május 31-én Stuttgartban lép(ne) pályára a Dynamo.

Németországban 178 473 a fertőzöttek száma, 8144 a halottaké, és 156 966-an gyógyultak meg.