Vágólapra másolva!
Uwe Seeler, a németek 83 éves legendás labdarúgója balesetet szenvedett és műteni kell.

A sajtóban megjelent hírek után volt klubja, a Hamburger SV, valamint a német szövetség is honlapján biztosította együttérzéséről Seelert, akinek "minden jót és mielőbbi felépülést" kívántak.

Seeler az otthonában esett el, a német sajtó információi szerint eltört a csípőcsontja.

Korának egyik legjobb csatára az utóbbi években sokat bajlódott az egészségi állapotával: 2010-es autóbalesetét követően a jobb fülére megsüketült és egyensúlyzavarok jelentkeztek nála. Később szívritmus-szabályozót ültettek be neki, a válláról pedig daganatot távolítottak el.

Balesetet szenvedett és műteni kell Uwe Seelert Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Jan Kuppert/Sven Simon

Seeler 1952 és 1973 között több mint 400 mérkőzésen játszott a Hamburgban, volt bajnok (1960) és kupagyőztes (1963), valamint háromszor (1960, 1964, 1970) kiérdemelte az év legjobbja címet. A kilencvenes évek közepén két és fél évig ő volt a klub elnöke, de egy pénzügyi botrány kapcsán, bár a szabálytalanságokról nem volt tudomása, mégis vállalta a felelősséget és lemondott.

A nyugatnémet válogatottban 16 évig szerepelt: 72 mérkőzésen 43 alkalommal volt eredményes. Négy világbajnokságon vett részt, 1966-ban ezüst-, 1970-ban bronzérmes lett a csapattal.