A MOL Fehérvár várhatja jobb helyzetből az MK-elődöntő visszavágóját

MOl Fehérvár, Mezőkövesd
Mezőkövesd, 2020. május 23. A mezőkövesdi Marin Jurina (b), valamint a fehérvári kapus, Kovácsik Ádám (j, lent) és csapattársa, Paulo Vinícius (j, fent) a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseként, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszott Mezőkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC találkozón a mezőkövesdi városi stadionban 2020. május 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Magyar Kupában elődöntőjének az első mérkőzésén a címvédő MOL Fehérvár FC 1-1-s döntetlent játszott a Mezőkövesdhez otthonában, így jó helyzetből várhatja majd a jövő heti székesfehérvári visszavágót.

Az OTP Bank Ligában a Mezőkövesd otthonában gól nélküli döntetlenre végeztek a csapatok, míg Fehérváron 2-1-es hazai siker született, így hiába okozott eddig meglepetést a borsodi együttes, a Vidi volt az esélyesebb előzetesen.

A mérkőzés kiváló iramban kezdődött, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, amelyek közül egyet ki is használt a MOL Fehérvár:

a 11. percben Houri bal oldali szabadrúgása után Pátkai Máté tíz méterről a kapuba csúsztatott.

Két perccel később előbb Karnyicki egyenlíthetett volna Besirovic szöglete után, majd a kontrából Bamgboye lőhetett 15 méterről, de Szappanos szépen védett. A folytatásban kicsit visszavettek a csapatok a kezdeti lendületből, de a 28. percben így is egyenlíthetett volna a Mezőkövesd: Cseri emelt szépen Besirovic elé, aki hatalmas helyzetben találta magát, de a becsúszó Fiola elrúgta előle a labdát az ötösön. A mezőkövesdi játékos egyébként lesről indult, de a játékvezető ezt nem vette észre, így érvényes lett volna a találat.

A folytatásban is mindent megtett az egyenlítésért a hazai együttes, de a 33. percben Zivzivadze beadása után Besirovic kapu mellé lőtt hét méterről. Hét perccel később Zivzivadze próbálkozott, de Kovácsik leért a 15 méteres lapos lövésre.

A 41. percben pedig hatalmas ziccert rontott Zivzivadze, aki egy lecsorgó labdát kapu mellé lőtt 3 méterről. A Mezőkövesdnek a folytatásban sem volt szerencséje,

Berecz lövése a kapufán csattant, a kipattanót Cseri lőtte vissza, a labda Fiola könyökén pattant meg, de Farkas játékvezető úgy látta, nem ért büntetőt az eset. Bár mindent megtett a borsodi klub az egyenlítésért, az első félidő végén a Fehrvár mehetett előnnyel a szünetre.

Nagy csatát hozott a Mezőkövesd és a Fehérvár összecsapása Forrás: molfehervarfc.hu

A második félidő elején Berecz lövése jelentett egy kevés veszélyt Kovácsik kapujára, de kiegyenlített volt a csata. A folytatásban inkább a vendég együttes volt az aktívabb, a 60. percben Houri emelése után Petrjak maradt le kevéssel a labdáról, majd egy perccel később Nikolics lőtt 17 méterről kapu fölé.

A 63. percben a Mezőkövesd egyenlíthetett volna, de Karnyicki 12 méterről a jobb alsó sarok mellé gurított hatalmas helyzetben. Hogy ne csak a hazaiak rontsanak ziccert, arról Nego gondoskodott, aki 11 méterről nem talált kaput a 71. percben. Nem sokkal később Petrjak is gólt szerezethetett volna, de 13 méterről kapu mellé lőtt.

A 80. percben már egyenlíteni tudott a Mezőkövesd: Pekár jobb oldali beadása után Róbert Pillár három méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

A 82. percben reklamálás miatt elküldték a kispadtól Kuttor Attilát, a Mezőkövesd edzőjét, majd nem sokkal később Joan Carrillo is sárga lapot kapott. Az utolsó tíz perc feszültséget hozott, ám újabb gólt nem - Futács rontott még nagy helyzetben a 95. percben -, így a jövő keddi, székesfehérvári visszavágót a Fehárvár várhatja jobb helyzetből.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)
Gólszerző: Pillár (80.), ill. Pátkai (11.)

Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Farkas Á.

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Karnyicki, Pillár, Vadnai - Cseri (Vajda, 81.), Neszterov, Berecz Zs., Besirovic (Nagy D., 62.) - Zivzivadze (Takács T., 92.), Jurina (Pekár, 62.).
MOL Fehérvár: Kovácsik - Fiola, Muszliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Houri (Elek Á., 92.) - Bamgboye (Nego, 69.), Kovács I. (Hodzic, 77.), Petrjak (Nikolov, 77.) – Nikolics (Futács, 92.).