Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó-szövetség licencadó bizottság ismertette azokat a klubokat, amelyek megkapták az NB I-es és az NB II-es játékengedélyt a következő szezonra. Az OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC és a Zalaegerszeg is hiányzik mindkét listáról. A fővárosi klub a hivatalos honlapján kiadott közleményben pontosított: leszögezték, hogy az Újpest FC megkapta a versenyengedély az MLSZ-től.

Az Újpest FC hivatalos közleményét változtatás nélkül közöljük.

„Pontosítjuk a médiában szárnyra kelt híreket, mely szerint az Újpest FC nem szerepel az MLSZ licencadó bizottságának a mai napon közzétett listáján:

A 2020-2021-e futballidényre a Klub megkapja a licence engedélyt, melyről az MLSZ biztosított bennünket!

A felújított pályán történő - korábban áprilisra tervezett - tesztmérkőzés lebonyolítására a vírushelyzet okán május 16-án került sor, az MLSZ elektronikus rendszere azonban ezt megelőzően technikailag lezárt, így hivatalosan csak a június 10-i listában tüntetheti fel a Klub licence engedélyét, mikor „hiánypótlási eljárás" keretében technikailag a rendszer is ismét engedélyezi a tesztmérkőzés adminisztrálását.

Az Újpest FC Megyeri úti sportlétesítménye, a Szusza Ferenc Stadion Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Az MLSZ infrastruktúra szakértői a pályát rendben találták, a hivatalos engedélyt megadták az Újpest FC részére. Következésképp az ősi rivális Ferencvárost május 27-én a Szusza Ferenc Stadionban fogadjuk.

Az Újpest FC minden feltételnek eleget tett, hogy megkapja az NBI-es tagsághoz szükséges licencet!"