Vágólapra másolva!
Szombat este a listavezető és címvédő Ferencváros a Groupama Arénában 2-1-re legyőzte a Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójából pótolt találkozóján, a magyar futballidény 70 napos, koronavírus miatti kényszerszünetét követő első tétmérkőzésén. A Fradi legjobbja Sigér Dávid volt, aki két gyönyörű góllal lőtt a debreceni csapatnak. A magyar válogatott középpályás a meccs után a fradi.hu-nak elmondta, örülök a két góljának, de ennél sokkal fontosabb a bajnoki cím megszerzése.

„Csak azt láttam, hogy beakadt a hálóba. A Haladás elleni meccset idézte, amikor a kapus feje fölé rúgtam a gólt. Nagyon boldog vagyok a két gólom miatt, de az sokkal fontosabb, hogy meg tudtuk nyerni az első mérkőzést – mondta a Fradi Médiának Sigér Dávid, aki az idei szezonban kettesével rúgja a gólokat. Legutóbb tavaly október 27-én, a MOL Fehérvár elleni rangadón lőtt kettőt.

Sigér Dávid szépségdíjas gólokat lőtt a Debrecennek Forrás: fradi.hu

Most így sikerült.

A koronavírus miatt 70 napig szünetelt az NB I, így az újraindulás kicsit olyan érzetet ad, mintha most kezdődött volna a bajnokság.

„Abszolút. Olyan érzésem is volt, csak annyi különbséggel, hogy egy szezonra általában van egy négy-öthetes felkészülésünk. Szerintem az ellenfelünk nevében is mondhatom, hogy fizikálisan nem voltunk még teljesen készen, a meccs végén éreztem is, be is csúszott pár technikai hiba" – értékelt Sigér Dávid, aki tavaly szeptemberben mutatkozott be a magyar válogatottban, ezzel ő lett a nemzeti csapat történetének 1000. játékosa.

Szájmaszk, lázmérés, kartonpapír szurkolók és Fradi-győzelem

Az NB I újraindítása után az első bajnoki mérkőzést a Ferencváros játszotta a Debrecennel a Groupama Arénában. A koronavírus-járvány miatt a találkozóra zárt kapuk mögött és különleges intézkedések mellett került sor. A hazai együttes kartonpapír szurkolókkal és a hangszórókból folyamatosan szóló, Fradit biztató rigmusokkal próbált hangulatot varázsolni a stadionban, ami kifejezetten jól sikerült.