Társoldalunk:

A Lyon elnöke még mindig nem adta föl, hogy a pályán érjen véget a francia bajnokság

2020.05.26. 10:45

Egy nappal azt követően, hogy idiótaságnak nevezte a francia futballbajnokságok befejezéséről hozott döntést, Jean-Michel Aulas, az Olypique Lyon elnöke már békésebb és konstruktívabb hangra váltva írt levelet a francia kormánynak.

Az Édouard Philippe miniszterelnöknek és Roxana Maracineanu sportminiszternek címzett levélben a Aulas megfontolásra ajánlja a bajnokság folytatását, noha azt már hivatalosan is lezártnak tekintik, kiosztott bajnoki címmel (ezt a Paris Saint-Germain kapta), Bajnokok Ligája-helyekkel (Olympique Marseille és Rennes), valamint kiesőkkel (Amiens és Toulouse). Az öt európai top bajnokság közül a Ligue 1 az egyetlen, amit lezártak, miközben a Bundesliga már újraindult, és ugyanerre készül az angol, az olasz és a spanyol bajnokság is június folyamán.

"Hogy lehetett ilyen gyorsan lezárni és ennyire lebecsülni a francia labdarúgást? – teszi fel a kérdést Aulas, majd az országban június 2-ára tervezett nyitásra utalva a következő gondolatot fogalmazza meg.

"Megannyi fejlesztés és remény köthető ehhez a naphoz, ami azt jelzi, hogy az ország jó pályán van. Június 2. nagyszerű dátum lenne, hogy a francia futball helyrehozza a hibáját, és az országszerte használt egészségügyi protokollok mentén engedélyezzék az edzéseket. És miért ne lehetne július-augusztusban befejezni a bajnokságot is?"

Bár a záráskor csak 7. helyen végző, ezzel az európai kupákról lemaradó Lyon és a két kieső csapat is fellebbezett a szövetség döntése ellen, arra aligha van esély, hogy mégis folytatódni fog a Ligue 1.