Társoldalunk:

Nem igazolt a Real Madridba, mert nem volt kedve spanyolul tanulni

2020.05.26. 13:42

Ritka, hogy egy futballista önszántából nemet mondjon, ha a Real Madrid hívja. Az pedig még ritkább, hogy olyan okból tegye, mint tette azt Bert Konterman 1999-ben.

Az akkor 28 éves védő remek szezont zárt, bajnok lett a Feyenoorddal, nem véletlen, hogy felhívta magára a Real Madrid figyelmét, mesélte Konterman a Talking Fitbaw című podcast adásában.

"A Real 20 millió dollárt kínált értem a Feyenoordnak. Leon Beenhakker, az edzőnk, aki három évvel korábban még a Real kispadján ült, oda jött hozzám és azt mondta, a madridiak engem akarnak, mire én azt mondtam, hogy ez csak egy vicc lehet. De ő mondta, hogy így van, és azt is, hogy szeretné, hogy maradjak, de megérti, ha igent mondok egy olyan fantasztikus csapatnak, mint a Real."

Bert Konterman (balra) egy későbbi Real Madrid-játékossal Ruud van Nistelrooy-jal küzd egy 1999 novemberi holland bajnokinForrás: AFP/Ed Oudenaarden

Konterman azonban, aki saját bevallása szerint kiválóan beszélt németül és egészen jól angolul, inkább a Bundesligában, illetve az angol vagy a skót bajnokságban képzelte el magát, nem pedig a spanyolban. 

"Spanyolországtól egy kicsit féltem, meg egy akkora klubtól is, mint a Real Madrid. Idegesített az is, hogy spanyolul kellene tanulnom. Szerintem ez teljesen emberi dolog. Egyszerűen nem álltam még készen arra, hogy a Real Madrid játékosa legyek. Tudom, hogy hülyeség volt, mert tényleg akartam. Megtartottam az összes akkoriban megjelent cikket, ha valaki nem hinné el ezt a sztorit" – idézi a Mundo Deportivo című spanyol lap Kontermant.

Kontermannak a következő évben teljesült az álma, szerződtette a Glasgow Rangers, amelyikkel 2001-02-ben skót kupát és ligakupát nyert, a következő évben pedig a hazai triplázás is összejött a bajnoki címmel, valamint a két kupa megnyerésével. Eközben a Real Madrid 2000-ben és 2002-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját – Konterman nélkül...