Nem igazolt a Real Madridba, mert nem volt kedve spanyolul tanulni

SOCCER-FEYENOORD VS PSV Square Horizontal SPORT-ACTION MATCH FOOTBALL
Feyenoord's Bert Konterman (L) and Ruud van Nistelrooy of PSV Eindhoven fight for the ball during their First League match 28 November 1999 in Rotterdam. Feyenoord beat PSV 1-0. (Photo by ED OUDENAARDEN / ANP / AFP)
Vágólapra másolva!
Ritka, hogy egy futballista önszántából nemet mondjon, ha a Real Madrid hívja. Az pedig még ritkább, hogy olyan okból tegye, mint tette azt Bert Konterman 1999-ben.

Az akkor 28 éves védő remek szezont zárt, bajnok lett a Feyenoorddal, nem véletlen, hogy felhívta magára a Real Madrid figyelmét, mesélte Konterman a Talking Fitbaw című podcast adásában.

"A Real 20 millió dollárt kínált értem a Feyenoordnak. Leon Beenhakker, az edzőnk, aki három évvel korábban még a Real kispadján ült, oda jött hozzám és azt mondta, a madridiak engem akarnak, mire én azt mondtam, hogy ez csak egy vicc lehet. De ő mondta, hogy így van, és azt is, hogy szeretné, hogy maradjak, de megérti, ha igent mondok egy olyan fantasztikus csapatnak, mint a Real."

Bert Konterman (balra) egy későbbi Real Madrid-játékossal Ruud van Nistelrooy-jal küzd egy 1999 novemberi holland bajnokin Forrás: AFP/Ed Oudenaarden

Konterman azonban, aki saját bevallása szerint kiválóan beszélt németül és egészen jól angolul, inkább a Bundesligában, illetve az angol vagy a skót bajnokságban képzelte el magát, nem pedig a spanyolban.

"Spanyolországtól egy kicsit féltem, meg egy akkora klubtól is, mint a Real Madrid.

Egyszerűen nem álltam még készen arra, hogy a Real Madrid játékosa legyek. Tudom, hogy hülyeség volt, mert tényleg akartam. Megtartottam az összes akkoriban megjelent cikket, ha valaki nem hinné el ezt a sztorit" – idézi a Mundo Deportivo című spanyol lap Kontermant.

Kontermannak a következő évben teljesült az álma, szerződtette a Glasgow Rangers, amelyikkel 2001-02-ben skót kupát és ligakupát nyert, a következő évben pedig a hazai triplázás is összejött a bajnoki címmel, valamint a két kupa megnyerésével. Eközben a Real Madrid 2000-ben és 2002-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját – Konterman nélkül...