Idegenben ütötte ki a Wolfsburg a Leverkusent a Bundesligában - videó

Horizontal
Wolfsburg's German midfielder Maximilian Arnold (L) celebrates with team mates the 0-2 during the German first division Bundesliga football match Bayer 04 Leverkusen v VfL Wolfsburg on May 26, 2020 in Leverkusen, western Germany. (Photo by Marius Becker / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Bundesliga kedd esti programjában hat csapat is pályára lépett a 27-28. fordulós mérkőzéseken. A Frankfurt – Freiburg találkozón a vendégeknél kezdett Sallai Roland, a fordulatos meccs 3-3-s eredménnyel ért véget. A Wolfsburg idegenben 4-1-re verte a Leverkusent, míg a dobogóért küzdő Mönchengladbach idegenben nem kapott gólt, ugyanakkor nem is talált be a Werder Bremen kapujába, így pontosztozkodásra került sor a 90 percet követően.

Sallai Roland kezdett a Freiburgnál és majdnem egy órán keresztül pályán is volt a Frankfurt otthonában. A találkozót a vendégek kezdték jobban, a 28. percben Grifo jóvoltából megszerezték a vezetést.

Hét perccel később Andre Silva volt jókor jó helyen, és egalizálta az állást.

A vendégek azonban nem hagyták annyiban a dolgot, előbb a 67. percben Petersen talált be, amivel 1-2 lett az eredmény.

Alig 3 perccel később Holer is beköszönt a Frankfurt kapujába, kialakítva az 1-3-as állást 20 perccel a vége előtt a Freiburgnak.

A hazaiak azonban nem adták fel a meccset, a 79. percben előbb Kamada lőtt gólt.

A 82. percben pedig Chandler is beköszönt, 3-3-ra módosítva az eredményt, ami nem változott a lefújásig, így 1-1 pontot szereztek a felek.

A Leverkusen úgy készülhetett az összecsapásra hazai pályán, hogy egy esetleges győzelemmel a tabella harmadik helyére léphetnének fel, mindössze egy pontra a második Dortmundtól.

Ehhez képest az első félidő vége előtt Pongracic talált be, vezetéshez juttatva a vendégeket.

A 0-1 után sem volt megállás, a Wolfsburg több ziccert is kidolgozott, majd a 65. percben Arnold 20 méterről lőtt szabadrúgásgólja megduplázta a vendégek előnyét.

A 0-2-ről már nem volt visszaút a Leverkusennek, sőt, Steffen révén a 68. percben megszületett a harmadik Wolfsburg találat is a meccsen.

A kegyelemdöfést a 75. percben a mérkőzésen a második találatát szerző Pongracic adta meg a hazaiaknak, így 4-0-ra elhúztak a vendégek.

A Leverkusennek Baumgartlinger már csak egy becsületgólt tudott szerezni, 4-1-ra kapott ki a hazai csapat.

A Mönchengladbach gól nélküli döntetlent játszott a Werder Bremennel.