A magyar Eb-csoda egyik meccse is ott van a 2000-es évek legjobbjai között

fbl Horizontal EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOOTBALL FULL LENGH ACTION
Hungary's midfielder Balazs Dzsudzsak (R) scores a goal during the Euro 2016 group F football match between Hungary and Portugal at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu, near Lyon, on June 22, 2016. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A BBC Sport brit oldalon a 2000-es években rendezett labdarúgó Európa-bajnokságok legjobb mérkőzéseire lehet szavazni, és a 16 klasszikus meccs között ott van a magyar válogatott egyik 2016-os találkozója is.

Emlékezetes, hogy a magyar válogatott 44 év elteltével vehetett részt újra foci-Eb-n 2016-ban. Az pedig még emlékezetesebb, hogy Bernd Storck válogatottja milyen remekül helyt állt Franciaországban, ahol Izlandot, Portugáliát és Ausztriát megelőzve csoportelsőként jutott be a nyolcaddöntőbe.

A későbbi győztes portugálok elleni utolsó csoportmeccs pedig nem csak a magyar szurkolók számára maradandó élmény: a BBC Sport oldalán indított szavazás szerkesztői is beválogatották a 2000 óta megrendezett öt Eb 16 legjobb találkozója közé.

Mint írják: "Mindenki szereti, amikor az esélytelen csapat rá hozza a frászt a nagyfiúkra, igaz? A 2016-os Eb-n a magyar válogatott a mások mellett Cristiano Ronaldót és Nanit felvonultató portugálokkal találkozott az utolsó csoportkörben. Könnyű (portugál) győzelem, ugye? Csakhogy Dzsudzsák Balázs kétszer is betalált, a magyarok háromszor szerezték meg a vezetést a hat gólt hozó drámai 3-3as döntetlent hozó meccsen. Portugália az egyik legjobb csoport harmadikként továbbcsusszant a csoportból – majd megnyerte az Európa-bajnokságot."

A magyar-portugál meccsnek először a 2008-as Eb német-török (3-2) drámáját kellene "legyőznie" a továbbjutáshoz. Szavazni szerdán, magyar idő szerint 17 óráig lehet, csütörtökön pedig már kezdődik is a második forduló!