Kiesett a MOL Fehérvár a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében - videó

MOl Fehérvár, Mezőkövesd
Mezőkövesd, 2020. május 23. A mezőkövesdi Marin Jurina (b), valamint a fehérvári kapus, Kovácsik Ádám (j, lent) és csapattársa, Paulo Vinícius (j, fent) a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseként, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszott Mezőkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC találkozón a mezőkövesdi városi stadionban 2020. május 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapásán a címvédő Mol Fehérvár 1-1-s döntetlent ért el a Mezőkövesd otthonában. A visszavágón a kövesdiek kiváló védekezésüknek és jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően 2-2-s döntetlent játszottak a sorozat tavalyi győztesével, így összesítésben 3-3-s eredménnyel, idegenben lőtt több góllal a vendégek jutottak a döntőbe. A Mezőkövesd történelmet írt ezzel a teljesítménnyel, az ellenfele a fináléban a Budapest Honvéd – MTK Budapest párharc győztese lesz a Puskás Arénában június 3-án, szerda este 8-kor.

A meccset az alábbi felállásban kezdték a csapatok.

Mol Fehérvár FC: Kovácsik, Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira, Elek, Houri, Nego, Kovács I., Petrjak és Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo

Mezőkövesd: Szappanos, Eperjesi, Karnitskiy, Pillár, Silye, Neszterov, Meskhi, Pekár, Besirovic, Cseri és Zivzivadze. Vezetőedző: Tóth Mihály (Kuttor Attila korábbi eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra, ezért a lelátón foglalt helyet, így ezen a meccsen a másodedző helyettesítette)

A zárt kapus találkozón a hazai klub illetékeseinek sikerült a technikának köszönhetően a szurkolókat legalább hangban behozni a stadionba, így nem teljes csendben kellett a feleknek játszani Székesfehérváron.

A visszavágó 8. percében ennek ellenére a vendégek egy szépen felépített támadás végén szerezték meg a vezetést. Igaz, ehhez azért némi szerencse is kellett, hogy

a kapufáról kipattanó labda pont Zivzivadze mellkasára, majd onnan a hálóba pattanjon Kovácsik mellett.

A gól után mindkét oldal próbált tiszta helyzeteket kialakítani az első félidőben. A Fehérvár jóval többet birtokolta a labdát (64%) riválisánál, azonban ez a fölénye nem eredményezett veszélyt.

Az első 45 percet úgy zárta a címvédő, hogy mindössze egy kaput eltaláló lövése volt.

A második játékrészben nem kellett sokat várni az első komoly lehetőségre. Az 51. percben Kovács passza után néhány méterről lőhetett Nego, de Szappanos óriási védést bemutatva szögletre mentette a labdát.

A hazaiak gyors rohamai ellenére a mérkőzés második gólja egy kövesdi kontra végén született.

Cseritől indult az akció, aki kiváló ütemben ugratta ki az első találatot szerző Zivzivadzét, ő pedig gólpasszt adott a kapu elé jól érkező Pekárnak, így 2-0-ra módosult az eredmény.

Néhány perccel később a csereként beállt Hodzic az 58. percben egy az egyben találta magát Szappanossal szemben, aki hihetetlen bravúrt bemutatva megóvta a Mezőkövesd kapuját.

A 63. percben azonban már a kapus is tehetetlen volt Hodzic bombájánál, 2-1-re szépített a Fehérvár.

A 87. percben egy szögletet követően Stopira nagyjából öt és fél méterről védhetetlenül fejelt a kapuba.

Ezzel 2-2-re módosult az állás, így mindössze egy gól hiányzott a címvédőnek a továbbjutáshoz, amiért mindent meg is tettek a fehérváriak, de már nem tudták a döntő találatot bevinni.

A Mezőkövesd összesítésben 3-3-s eredménnyel, idegenben lőtt több góllal jutott be a Magyar Kupa júniusi döntőjébe, fennállása során először.