Nem juthatott fel, ezért a legfelsőbb bírósághoz fordult a francia focicsapat

Horizontal
Az Ajaccio a harmadik helyen állt a másodosztályban
Vágólapra másolva!
A francia közigazgatási legfelsőbb bírósághoz fordult a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Ajaccio, mivel a Francia Olimpiai Bizottság elutasította fellebbezését, melyet a feljutás lehetőségének elvétele miatt nyújtott be.

A Ligue 2 küzdelmei a koronavírus-járvány miatt tíz fordulóval a vége előtt szakadtak félbe, majd a bajnokságot lezárták, és úgy döntöttek, hogy az éllovas Lorient bajnokként, a Lens pedig másodikként felkerül a legjobbak közé, ahonnan két együttes, az Amiens és a Toulouse búcsúzik. Ugyanakkor az osztályozót törölték.

Az Ajaccio azt szeretné elérni, hogy megrendezzék a rájátszást és osztályozót.

Az Ajaccio a harmadik helyen állt a másodosztályban Forrás: AFP/Pascal Pochard-Casabianca

Az eredeti kiírás szerint a Ligue 2 negyedik és az ötödik helyezettje előbb egymással játszott volna, majd a győztes a harmadikkal küzdött volna meg az osztályozón való részvételért, amelyen az élvonal 18. helyezettje lett volna az ellenfél.

A lezárt bajnoki tabellán az Ajaccio harmadik, a Troyes negyedik, a Clermont ötödik helyen állt. A három klub a francia sportági szövetség döntését követően egyformán a Francia Olimpiai Bizottsághoz fordult, de az ötkarikás testület elutasította indítványukat. Az Ajaccio viszont tovább küzd a feljutásért.