Vágólapra másolva!
A Red Bull Salzburg magyar középpályása, Szoboszlai Dominik iránt hatalmas az érdeklődés, többek között a sajtóhírek szerint az AC Milan is vinné. A 19 éves labdarúgó azonban egyelőre megpróbálja kizárni az átigazolási pletykákat, és jelenleg csak a bajnoki cím megszerzése érdekli.

Szoboszlai Dominik – Willi Orbán, az RB Leipzig védője után – a második legértékesebb magyar focista, de ezen a nyáron egyértelműen a legkeresettebb. A 19 éves középpályásról olyan hírek keringenek, hogy ugyan a piaci értékét 13,5 millió euróra, mintegy 4,7 milliárd forintra taksálják, de az AC Milan akár 30 millió eurót is adna érte.

„Nyilván érzékelem, milyen hírek szólnak rólam, de nekem

fontos, hogy függetleníteni tudjam magam ezektől. Úgy érzem, a megfelelő emberekkel vagyok körülvéve, akikkel – ha eljön az ideje – jól átgondolt döntést tudunk majd hozni.

Szeretnék újra kupagyőzelmet és bajnoki címet ünnepelni a Salzburggal. Minden energiámat leköti a munka, boldog vagyok itt" – mondta a Borsnak az AC Milan érdeklődésével kapcsolatban Szoboszlai. Hozzátette, jelenleg a Salzburg játékosa, és ennek megfelelően gondolkodik és éli a mindennapjait. Szerencsére olyan klubnál lehet, ahol családias a légkör, mindenki jól kijön a másikkal, ettől tudnak a pályán is olyan hatékonyan működni.

Szoboszlai Dominik az AC Milanhoz igazolhat Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Fotostand / Wassmuth

Szoboszlai nem fél attól, ha egyszer topcsapathoz kerül, akkor a mostaninál is nagyobb konkurenciája lesz.

ez pedig magával hozta, hogy folyamatos nyomás alatt, kiélezett konkurenciaharcban lépkedhettem előre és fejlődtem" – árulta el a magyar középpályás, aki a magánéletéről nem szívesen nyilatkozik, viszont a jelenleg a Borussia Dortmundban játszó korábbi csapattársáról, Erling Braut Haalandról szívesen beszélt.

„Erling szerintem mindenkinek követendő példa. Munkamorálja és hozzáállása hatással van a környezetére. Nagyon örülök, hogy ilyen jól alakul a sorsa."