Rebrov: A kilenc pont előny semmit nem jelent

Budapest, 2020. május 27. A ferencvárosi vezetőedző, Szerhij Rebrov a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencvárosi TC zártkapus mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2020. május 27-én. A koronavírus-járvány miatt nézők, szurkolók részvétele nélkül játszották a mérkőzést. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 1-0-ra legyőzte idegenben az Újpest csapatát, a rangadó utáni nyilatkozatok pedig két egészen ellentétes irányba mutattak. Míg a győztes zöld-fehérek edzője egyelőre nem foglalkozik a bajnoki címmel, addig a lila-fehérek szakvezetője tudja, hogy a hátra lévő fordulókban a kisés ellen kell, hogy harcoljon. 

„Mindkét félidőben megvoltak a lehetőségeink, hogy megszerezzük a második gólt, de itt mindig nehéz játszani, mert az ellenfelünk edzője nagyon jól felkészítette a csapatát ellenünk.

Profi játékosokról beszélünk, meccsről meccsre készülünk" – mondta a találkozó lefújása után Szergej Rebrov, a Ferencváros szakvezetője, aki már a szombati, Puskás Akadémia elleni találkozóra gondolt.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„A játékosaim mindent megtettek, nagyon harcoltak. A kapott gól után feljavult a teljesítményünk, számos nagy helyzetet kidolgoztunk, de a befejezések nem sikerültek. Végig próbálkotunk, nyomást helyeztünk a Ferencvárosra, ami egy ilyen csapat ellen nagyon nehéz.

Semmit nem vethetek a játékosaim szemére, kezdettől jó volt a hozzállásuk, jól játszottak. A továbbiakban is úgy kell játszanunk, mint ma, de muszáj gólokat szereznünk. Mindent meg kell tennünk, hogy pontokat szerezzünk. Mindenkinek ugyanolyan nehéz lesz, hogy három naponta kell meccset játszani" – mondta Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője, akinek most már a kiesés elkerüléséért kell harcolnia együttesével, miután a lila-fehérek csak egy ponttal előzik meg a már kieső helyen álló ZTE csapatát.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Tudom, hogy ezek a gólok milyen fontosak, örülök is neki, és nagy köszönet a csapatnak, mert csapatként nyertük meg ezt a mérkőzést. Nem volt meglepő, hogy az Újpest a mezőnyben fölénk kerekedett, hiszen mi vezettünk,

– mondta a találkozót eldöntő gólt szerző ferencvárosi csatár, Franck Boli, aki már másodjára szerzett győztes gólt a nagy rivális elleni rangadókon.