Magatartása miatt nem játszatja csatárát az Union Berlin

1. FC Union Berlin - VfL Wolfsburg Sports soccer Bundesliga Group
01 March 2020, Berlin: Football: Bundesliga, 1st FC Union Berlin - VfL Wolfsburg, 24th matchday, An der Alten Försterei stadium. Fans of Union Berlin cheer on their team with scarves and songs. Photo: Andreas Gora/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
Nem megfelelő magatartása miatt a szerződésének nyári lejártáig nem játszatja a csatár Sebastian Poltert a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Union Berlin.

A fővárosi klub honlapja emlékeztetett rá, hogy a 29 éves futballista volt az egyetlen a teljes keretből és a szakmai stábból, aki nem fogadta el az egyesület fizetéscsökkentési ajánlatát, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakították a Bundesliga küzdelmeit. Dirk Zingler, az Union elnöke azt mondta, klubjuknál az alapvető értékek egyike, hogy kiállnak egymásért és az egyesületért, illetve összetartó közösséget alkotnak. "Ennek az alapelvnek sajnos Sebastian nem felelt meg, ez pedig számunkra elfogadhatatlan és nagy csalódást okoz" - jelentette ki Zingler. Hozzátette, ezért döntöttek a támadó mellőzése mellett. Az Union Berlin honlapján olvasható közlemény szerint ugyanakkor Polter a folytatásban is részt vesz majd a csapat minden edzésén. A május közepén újraindult Bundesligában az újonc Union hat fordulóval a vége előtt a 13. helyen áll.