A Real Madrid a legértékesebb futballklub

Real Madrid vs Liverpool: UEFA Champions League final FOOTBALL FINAL UEFA Real Madrid UEFA Champions League final Liverpool motion sports Soccer SPORT MATCH STADIUM Kiev title win competition COMMEMORATION Activity Male rival 2018 photography PLAY Club So
Gareth Bale minden idők legnagyobb BL-döntős gólját szerezte
Vágólapra másolva!
Továbbra is a Real Madridot tartja a legértékesebb európai futballklubnak a KPMG könyvvizsgáló cég.

A spanyol egyesület értékét közel 3,5 milliárd euróra becsüli a vállalat, amely ötödik éve készítette el összeállítását az európai klubokról. A listán annak ellenére a Manchester United maradt a második helyen, hogy pályán korántsem olyan eredményes, mint az élmezőny többi együttese. A harmadik helyre az FC Barcelona jött fel a Bayern Münchent megelőzve, a bajor klub értékét már hárommilliárd euró alá becsülik.

A jelentés a klubokat vállalati értékük alapján rangsorolja, amely a jövedelmezőséget, a népszerűséget, a sporteredményeket, a televíziós közvetítési jogokat és a stadion tulajdonjogi viszonyait vette figyelembe január elsejei állapotig, azaz a koronavírus-járvány hatásai még nincsenek benne. "A klubok értékére nyilvánvalóan hatással volt, de a közvetlen hatást még nem lehet számszerűsíteni" - mondta Andrea Sartori, a KPMG sportvezetője.

A KPMG listája szerint a tíz legértékesebb európai klub:
1. Real Madrid (spanyol) 3,478 milliárd euró
2. Manchester United (angol) 3,342
3. FC Barcelona (spanyol) 3,193
4. Bayern München (német) 2,878
5. FC Liverpool (angol) 2,658
6. Manchester City (angol) 2,606
7. Chelsea (angol) 2,216
8. Tottenham Hotspur (angol) 2,067
9. Paris Saint-Germain (francia) 1,911
10. Arsenal (angol) 1,852