Társoldalunk:

Június 11-től 32 napon át minden nap lehet spanyol élvonalbeli bajnoki focimeccs

2020.05.28. 08:03

Spanyol lapértesülések szerint elkészült a La Liga első- és másodosztályú bajnokságának pontos menetrendje, ami soha nem látott töménységben zúdítja a szurkolókra a mérkőzéseket.

A Marca információi szerint, a Primera és a Segunda Division 42 klubja áldását adta a folytatásra, és, ha semmi nem jön közbe, akkor az élvonalban június 11-én a Sevilla-Betis városi rangadóval fog folytatódni a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt idény,

Ezt követően igazi dömping következik: miután szerdán az illetékes spanyol bíróság több csapat tiltakozását elutasítva engedélyezte, hogy hétfőnként és péntekenként is legyenek meccsek, június 11-től július 12-ig 32 napon át megszakítás nélkül rendeznek majd bajnoki meccseket. Csak az utolsó két forduló előtt lesz egy kis szusszanás: az élvonal 37. fordulóját július 15-én, míg a záró kört július 19-én rendezhetik meg. Természetesen valamennyi találkozóra zárt kapuk mögött kerül majd sor.

A bajnokságot 27 forduló után az 58 pontos Barcelona vezeti az 56 pontos Real Madrid és a 47 pontos Sevilla előtt. 

A másodosztályból két csapat jut fel közvetlenül az élvonalba, míg a harmadik feljutó helyért a 3-6. helyezett együttesek vívnak meg. Erre a rájátszásra július 22. és augusztus 2. között kerül sor.