A fél Premier League a Bayern München brazilját akarja

Philippe COUTINHO (FC Bayern Munich) apparently negotiates with Chelsea. Erste Liga Sport Sports jersey 19 professional footballer GAME season 2019 DFL 20 men Bundesliga Ballsport 1. Bundesliga 1st league 2020 league game soccer SOCCER PLAYER club jersey
Philippe COUTINHO (FC Bayern Munich) apparently negotiates with Chelsea. Archive photo: Philippe COUTINHO (FC Bayern Munich), action, single image, cut single motif, half figure, half figure. Soccer 1.Bundesliga, 25th matchday, matchday25, FC Bayern Munich (M) - FC Augsburg (A) 2-0, on 08.03.2020 in Muenchen ALLIANZARENA, DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI- VIDEO. ¬ | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Miután eldőlt, hogy Philippe Coutinho nem fogja kitölteni 2023-ban lejáró szerződését a Barcelonánál, és a Bayern München sem tart rá igényt, az angol élvonal klubjai támadásba lendültek a brazil klasszis megszerzéséért.

A bajoroknak 120 millió euróért elővásárlási joguk lett volna Coutinhóra, azonban ezzen nem kívánnak élni, a brazil számára pedig nem jut hely a katalánok öltözőjében. A 2013 és 2018 között a Liverpoolban öt sikeres szezont eltöltő, még mindig csak 27 éves brazilért azonban máris sorban állnak a Premier League klubjai – kivéve egykori kenyéradóját.

A két legelszántabb kérő a Chelsea, valamint a várható, de egyelőre kérdéses tulajdonosváltás előtt álló Newcastle United. Utóbbi csapatnál a szaúdi befektetők óriási pénzeket mozgathatnak meg, így a Coutinhóért kínált 30 millió font mellett még jutna pénz egy nagy kaliberű edzőre, aki a Tottenhammel BL-döntőbe jutó Mauricio Pochettino, vagy a Liverpoollal 2005-ben BL-t nyerő Rafa Benítez lehet.

De kérők között sorakozik az Arsenal is, ahogy hallani lehet a Manchester United és a Leicester City érdeklődéséről is. A Barcelona 100 millió euró körül szeretne kapni Coutinhóért, azonban a katalán sportlap, a Mundo Deportivo szerint ennek az esélye gyakorlatilag nulla.