Társoldalunk:

A fél Premier League a Bayern München brazilját akarja

2020.05.28. 08:19

Miután eldőlt, hogy Philippe Coutinho nem fogja kitölteni 2023-ban lejáró szerződését a Barcelonánál, és a Bayern München sem tart rá igényt, az angol élvonal klubjai támadásba lendültek a brazil klasszis megszerzéséért.

A bajoroknak 120 millió euróért elővásárlási joguk lett volna Coutinhóra, azonban ezzen nem kívánnak élni, a brazil számára pedig nem jut hely a katalánok öltözőjében. A 2013 és 2018 között a Liverpoolban öt sikeres szezont eltöltő, még mindig csak 27 éves brazilért azonban máris sorban állnak a Premier League klubjai – kivéve egykori kenyéradóját.

A két legelszántabb kérő a Chelsea, valamint a várható, de egyelőre kérdéses tulajdonosváltás előtt álló Newcastle United. Utóbbi csapatnál a szaúdi befektetők óriási pénzeket mozgathatnak meg, így a Coutinhóért kínált 30 millió font mellett még jutna pénz egy nagy kaliberű edzőre, aki a Tottenhammel BL-döntőbe jutó Mauricio Pochettino, vagy a Liverpoollal 2005-ben BL-t nyerő Rafa Benítez lehet. 

De kérők között sorakozik az Arsenal is, ahogy hallani lehet a Manchester United és a Leicester City érdeklődéséről is. A Barcelona 100 millió euró körül szeretne kapni Coutinhóért, azonban a katalán sportlap, a Mundo Deportivo szerint ennek az esélye gyakorlatilag nulla.