Társoldalunk:

Sallaiék hazai pályán kaptak ki a Leverkusentől

2020.05.29. 22:30

A Bundesliga 29. fordulójának pénteki nyitó mérkőzésén a Sallai Rolanddal a kezdőben felálló Freiburg hazai pályán 1-0-ra kikapott a Bayer Leverkusentől.

A 7. helyen álló Freiburg harcban van Európa-liga indulást jelentő hatodik helyért, míg a Lerkusen az utolsó Bajnokok Ligája-helyet igyekszik megőrizni. Ehhez képest az első 45 perc szinte már kínzóan unalmas volt. Az egyetlen helyzet a Freiburg előtt adódott, de Lucas Höler nem tudta gólra váltani Sallai nagyszerű kiugratását. A második félidő elején megint a magyar válogatott szélsőjére kellett odafigyelni, akit gólhelyzetben állított meg lesen a játékvezető – tévesen. Az 54. percben aztán kicsit bealudt a hazai védelem, amit Kai Havertz használt ki – a támadó a Bundesliga újrakezdése óta a harmadik meccsen már az ötödik gólt szerezte.

Az egyébként kimondottan jól játszó Sallai Rolandot, mondhatni szokás szerint nagyjából egy óra játék után ezúttal is lecserélte edzője. A Freiburg a 89. percben találta el először a vendégek kapuját, és az utolsó öt percben hiába támadtak többet, mint a megelőző 90-ben, ez már nem segített rajtuk – a Bayer Leverkusen 1-0-ra győzött.