Vágólapra másolva!
A magyar első osztályú labdarúgó-bajnokság a korábban pótolt mérkőzéseket követően péntek este a Kaposvár–ZTE meccsel folytatódott, a 26. forduló nyitányaként. A hazaiak decemberben nyertek utoljára az OTP Bank Ligában, az utolsó öt meccsükön még gólt sem szereztek. A vendégek utolsó öt összecsapásukból háromszor is győztesen hagyhatták el a pályát egy döntetlen és egy vereség mellett. A mérkőzést a ZTE nyerte 6-0-ra, így a kiesést jelentő 11. helyről elmozdulva jelenleg a 8. a bajnokságban, míg a Kaposvár az utolsó, 12. helyen áll továbbra is, egyre távolabb a bennmaradástól.

A Magyar Labdarúgó-szövetség engedélye után a kaposváriak is megnyitották a stadionjukat a szurkolók előtt, akik nagyrészt egymás között három széket és egy egész sort kihagyva bíztatták a sajátjaikat a mérkőzésen.

A ZTE várhatta előnyösebb helyzetből az összecsapást, mert az előző két meccset megnyerték a bajnokságban a somogyiak ellen. Ugyanakkor a vendégektől sérülés miatt hiányzott a válogatottból is ismert Stieber Zoltán.

Az első helyzetre mindössze öt percet kellett várni a meccsen, amikor Barczi kapott egy jó labdát, és nagyjából 12 méterre a kaputól eresztett meg egy lövést, de Pogacsics a helyén volt a kaposváriak kapujában, így maradt a 0-0.

Alig egy perccel később már a kapus is tehetetlen volt, amikor a zalaegerszegi csapatkapitány, Radó passzolt közelről a hálóba.

A 26 éves labdarúgónak ez volt a 11. találata a bajnokságban, így ekkor az NB I góllövőlistáján az élen állt a Budapest Honvédban játszó Lanzafaméval.

A Kaposvár próbált támadni, de a vendégek megnyugodtak a vezetés után, és átvették az irányítást a mérkőzésen. A 21. percben ennek meg is lett az eredménye, egy

nagyon szép összjáték után Radó sarokpasszát követően a korábbi kaposvári Bőle higgadtan lőtte be csapata második gólját.

A 28. percben tovább növelte az előnyét a vendég együttes,

egy kontra után újra Radó volt az akció lelke, akinek a beadására Barczi érkezett, majd megszerezte a meccs harmadik gólját.

Alig négy perccel később, jó 21 méterre a kaposvári kaputól, középtájékon kapott szabadrúgást a ZTE. A próbálkozás ugyan lepattant a sorfalról, azonban

a korábban már beköszönő Bőle kapásból talán a forduló legnagyobb gólját szerezte, ezzel 4-0-ra módosítva az eredményt.

Ekkora különbség után sem volt megállás, a 35. percben egy támadás végén a tizenhatoson belül Bőle rendkívül önzetlenül passzolt

Radónak, aki közvetlen közelről lőtt a hálóba, ezzel 5-0-ra alakítva az állást. Ráadásul a csapatkapitány második találatának köszönhetően az NB I góllövőlistáját immár egyedül vezeti 12 góllal.

A félidőben a zalaegerszegiek gyakorlatilag azzal a tudattal mehettek be az öltözőjükbe, hogy alig 45 perc alatt minden fontos kérdést eldöntöttek.

Ehhez képest az 52. percben egy szögletet követően a hatodik gólt is megszerezték a vendégek Lesjak révén.

A Kaposvár szeretett volna legalább egy becsületgólt lőni a saját stadionjában, azonban a ZTE ezt nem engedte. A második játékrészben több találat már nem született, így maradt a hatgólos kaposvári vereség.