Drogokkal, fegyverekkel és prostituáltakkal kereskedett a BL-játékvezető

fbl Horizontal BUST FOOTBALL HEADSHOT REFEREE
Slovenian referee Slavko Vincic officiates during the UEFA Champions League football Group C match between Manchester City and Shakhtar Donetsk at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on November 26, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A rendőrség letartóztatta Slavko Vincic szlovén FIFA-bírót, aki a gyanú szerint tagja volt egy drogokkal, fegyverekkel és prostituáltakkal üzletelő csoportnak.

A 40 éves játékvezetőt egy bijeljinai házban vették őrizetbe, ahol rajta kívül még kilenc nő és 26 férfi tartózkódott rengeteg lőfegyver és kokain társaságában, írja a Marca című spanyol lap angol nyelvű kiadása.

Ugyanekkor őrizetbe vették Tijana Makszimovicsot is, aki a gyanú szerint a prostituáltakat közvetítő hálózatot irányította. Makszimovicsot akkor kapcsolták le, amikor egy hajóval, amelyiken három lányt utaztatott, horvát vizekre ért volna. Vincic szerepe egyelőre nem tisztázott az ügyben, de a drog és az engedély nélküli fegyverbirtoklás is éppen elég komoly vád ellen.

Slavko Vincic az idei szezonban is aktív szerepet vállalt a nemzetközi labdarúgástban. A Bajnokok Ligája csoportkörében ő vezette a belga Genk és a címvédő Liverpool mérkőzését, valamint a Brugge–Galatasaray és a Manchester City–Sahtar Donyeck mérkőzést is. Vezetett ez Európa-ligában is, a 2012-es Európa-bajnokságon pedig Damir Skomina egyik asszisztense volt.