Társoldalunk:

A Liverpool és az Everton sem hajlandó semleges helyszínen pályára lépni

2020.05.29. 19:44

A listavezető Liverpool és a városi rivális Everton is felemelte szavát a lehetőség ellen, miszerint az bizonyos bajnoki mérkőzéseket nem játszhatnak hazai pályán.

A június 17-én újrainduló Premier League első hétvégéjén a két csapat éppen egymás ellen fog pályára lépni, a június 21-i mérkőzés pedig mindkét csapat számára kiemelten fontosnak ígérkezik. Az Everton szerint ugyanis, amennyiben nem léphetnek pályára a Goodison Parkban, úgy sérül az esélyegyenlőséghez való joguk, miután a két csapat első találkozóját az Anfiel Roadon rendezték meg, nem pedig semleges helyszínen. A Liverpool pedig akár bajnok is lehet, amennyiben győz, és a Manchester City 17-én vereséget szenved az Arsenaltól, viszont nem ünnepelhetné a városban a klub történetének első címét, pedig a Goodison és az Anfield egy mérföldre sincs egymástól. 

Az Everton stadionja csak egy kőhajításnyira van a Liverpool pályájátólForrás: AFP/Paul Ellis

Mark Roberts, az angol rendőrség "futballügyi" főparancsnoka azonban a különösen kockázatos mérkőzések közé sorolta az Everton–Liverpool találkozót, ahogy a Manchester City–Liverpool, a Newcastle–Liverpool, a City–Newcastle és a Manchester United–Sheffield United mérkőzéseket is.

Ugyanakkor a liverpool rendőrfőkapitány határozottan kijelentette, hogy semmilyen akadályt nem lát a Mersyside-i derbi liverpooli megrendezésében, annak semleges helyszínre vitelét semmi sem indokolja. Az ügyben a végső szót azonban nem ők, hanem a dél-yorkshire-i biztonsági tanácsadó csoport (safety advisory group) fogja kimondani, ha ők "eltanácsolják" a városi rangadót, akkor nincs mese, semleges helyszínen kell megrendezni a mérkőzést.

Jürgen Klopp, a Liverpool szakvezetője egyszerűen látja a dolgot:

"Kit érdekel?... Ott lesz a pillanat az életünkben, hogy együtt ünnepeljünk, hát ünnepelni is fogunk, úgy, ahogy kell, és teljesen mindegy, hogy hol".