Harmincegyedik bajnoki címét szerezte meg a Crvena zvezda

fbl Horizontal
Belgrade's players react at the end of the European Champions League football match Crvena Zvezda Belgrade vs Paris Saint-Germain (PSG) on December 11, 2018 at Rajko-Mitic stadium in Belgarde. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Crvena zvezda a szerba élvonalbeli bajnokság 27. fordulójában 5-0-ra legyőzte a Rad Beograd csapatát és megszerezte fennállása 31. bajnoki címét.

A zvezda már egy döntetlennel is bajnoknak mondhatta volna magát, de Dejan Sztankovics csapata biztosra ment, és már az első félidőben három gólt lőtt, amihez a folytatásban még kettőt tett hozzá. Így a 30 fordulós bajnokság 27. köre után 14 pont az előnye az egyelőre egy meccsel kevesebb meccset játszó Partizannal szemben.

A zvezda sikere nem a véletlen műve: 23 győzelem és három döntetlen mellett mindössze egyszer szenvedtek vereséget, tavaly szeptemberben kaptak ki 2-0-ra a Partizan otthonában. A zvezda a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában kezdi meg az európai kupaszereplését.

Érdekesség, hogy az ország messze legsikeresebb csapata négy államalakulat versengéseiben nyerte címeit: az elsőt még a Szerb Népköztársaságban nyerte (1945-46), majd jött 19 jugoszláv bajnoki cím, 5 szerb-montenegrói és most már a 6. szerb elsőség.