Társoldalunk:

Kompany nemet mondott a Citynek, nem lesz Guardiola asszisztense

2020.05.30. 21:11

Vincent Kompany nemet mondott korábbi klubja, a Manchester City megkeresésére, és nem lesz a vezetőedző, Pep Guardiola asszisztense az angol csapatnál. 

A 34 éves védő 2019 nyarán tizenegy szezon után, négyszeres bajnokként és kétszeres FA-kupagyőztesként hagyta el a klubot, és lett szülővárosa, Brüsszel csapatának, az Anderlechtnek a játékos-edzője. 

A City most azért kereste meg, mert miután Mikel Arteta tavaly decemberben leült az Arsenal kispadjára a (még) PL-címvédő csapat vezetőedzőjének, Pep Guardiolának nincs segítője, márpedig az újrainduló szezonban szükség lenne egy asszisztensre.

Kompany azonban – egyelőre – nem kívánt élni a lehetőséggel, inkább maradt az Anderlecht stábjában, noha ott korántsincs könnyű dolga. Egyrészt a megfelelő papírok nélkül hivatalosan nem töltheti be a vezetőedzői posztot, ráadásul a csapatnak sem megy valami fényesen, csak a nyolcadik helyen álltak, amikor a koronavírus-járvány miatt lezárták a belga bajnokságot, miközben a klub komoly anyagi gondokkal küzd. Kompany azonban még szeretne játszani, elsősorban emiatt is mondott nemet a Manchester Citynek. Brüsszeli szerződése még két évig érvényes, és szeretné is azt kitölteni.