A Honvéd győzelmével a kiesés szélére sodródott a DVSC - videó

Debrecen, 2018. december 8. A debreceni Varga Kevin (b) és a kispesti Batik Bence a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Debreceni VSC – Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. december 8-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi első párosításában a Budapest Honvéd fogadta az MTK Stadionjában a DVSC együttesét. Az MLSZ engedélye után, a speciális előírásokat szem előtt tartva nézők előtt léphettek pályára a csapatok. A találkozó 3-1-s Honvéd győzelemmel ért véget, így a debreceniek mindössze egy pontra kerültek a kiesést jelentő 11. pozíciótól, míg a fővárosiak egyet előre tudtak lépni a 6. helyre.

A vendégek a mérkőzés előtt a tabella 9. helyén álltak, mindössze egy pontra a kiesést jelentő 11. helytől. A hazaiak sem az élmezőnyben, hanem a 7. helyen voltak, 34 megszerzett ponttal, valamint korábban bejutottak a június 3-i Magyar Kupa-döntőbe, ahol a Puskás Arénában majd a Mezőkövesd lesz az ellenfelük. Talán emiatt is a gólkirályi címért hajtó Davide Lanzafame a kispadon kezdett a kispestieknél.

Mindössze 14 percet kellett várni az első gólra, egy Honvéd szögletet követően Kamber érkezett a legjobb ütemben és a hálóba került a fejéről a labda.

A vezetés megszerzése után a Honvéd játékosa az idei bajnokságban az első találatát úgy ünnepelte meg, hogy levette a mezét, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

A 20. percben a Honvéd kapuja előtt Trujic fekvő helyzetben is kis híján egyenlíteni tudott, azonban Batik jól blokkolta a lövését, így maradt az 1-0. A debreceniek a 33. perc végén is közel kerültek az egalizáláshoz, Ferenczi középre belőtt labdája megtalálta Trujic lábát, aki éppen hogy a kapu mellé passzolt.

Az első félidő további részében mindkét együttes próbált helyzeteket kialakítani, de több találat nem volt már a szünetig a meccsen.

A második játékrész rögtön egy veszélyes Honvéd szabadrúgással kezdődött. A 48. percben Ugrai állhatott a labda mögé, nagyjából 18 méterre a DVSC kapujától. A helyzetet azonban a hazaiak nem tudták kihasználni, a sorfalban elakadt a labda. Nem sokáig kellett várni az újabb nagy lehetőségre, két perccel később a bíró tizenegyest ítélt a Honvédnak, a labda mögött ismét Ugraival.

A 27 éves támadó magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel 2-0-ra módosítva az eredményt.

A magyar válogatott focistának, akárcsak Kambernek, ez volt az első gólja a bajnokságban ebben az idényben a Honvédban.

A 65. percben Kamber megfizette annak az árát, hogy a találata után a túlzó ünneplés miatt sárga lapot kapott, mert egy becsúszás után megkapta a másodikat is, így el kellett hagynia a pályát.

Az emberelőnyben játszó DVSC alaposan beszorította a hazaiakat a saját térfelükre, és rendkívül hamar, már a 69. percben 2-1-re módosította az állást.

Tőzsér erős beadására kiválóan érkezett Adeniji és közelről bebombázta a labdát.

Ráadásul a találat közben még a Honvéd kapusa, Tujvel is megsérült, helyére Levkovich érkezett.

A vendégek fokozták nyomást és mentek előre a második, egyenlítést jelentő gólért. A Honvéd gyakorlatilag tíz emberrel védekezett a kiállítás után az összecsapáson, aztán

a 89. percben egy fővárosi kontrát követően Szendrei hatalmas gólt lőtt, beállítva a 3-1-s végeredményt.