Társoldalunk:

Fél ötkor került ágyba a kupagyőzelem után Szoboszlai Dominik

2020.05.31. 10:22

A Salzburg 19 éves magyar válogatott légiósa, Szoboszlai Dominik gólt lőtt és gólpasszt adott az Osztrák Kupa döntőjében a másodosztályú Austria Lustenau elleni, 5-0-ra megnyert meccsen. Szoboszlai a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a sikert követően.

„Ahhoz képest, hogy trófeát nyertünk, meglehetősen visszafogottan örömködtünk. Inkább az tartott sokáig, amíg a finálénak otthont adó Klagenfurtból hazaértünk Salzburgba. A többi csapathoz hasonlóan mi is betartjuk az egészségügyi előírásokat, most legfeljebb az ölelések és a közös ugrálások férnek bele. Szombat délelőtt regeneráló edzésünk volt, a vasárnapot megkaptuk szabadnapnak, hétfőn azonban már ismét várnak minket az edzőközpontba, mert szerdán a Rapid elleni bajnoki következik" – mondta Szoboszlai.

A középpályás szabadrúgásgóljával kapcsolatban elmondta, már akkor tudta, hogy kapura lő majd, amikor a játékvezető szabadrúgást ítélt.

Szoboszlai főszerepet játszott a Salzburg kupagyőzelmében - videó

Az Osztrák Kupa-döntő zárt kapuk mögött, nézők nélkül került megrendezésre az első osztályban szereplő Salzburg, valamint a második vonalat erősítő Austria Lustenau között semleges helyszínen, a Wörthersee Stadionban, Klagenfurtban. A finálé nyerőembere egyértelműen Szoboszlai Dominik volt, aki gyönyörű szabadrúgásgólja mellett, két másik találatból is kivette a részét.

„Láttam, hogy abból a pozícióból érdemes próbálkozni, mert ha kapura lövöm a labdát, valamelyik csapattársam beleérhet a lövésbe, és akkor a kapus aligha háríthat. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen abból a szögből gólt szerezni, az egyetlen lehetőség pedig az volt, hogy erőből meglövöm a labdát, és próbálom úgy eltalálni, hogy lefelé csapódjon. Szerencsére bejött" – mondta Szoboszlai, aki hozzátette, a kényszerszünetben „egy percre sem álltam meg, sőt különmunkát végeztem, hogy a lehető legjobb állapotban várjam a folytatást. Az edzéseken éreztem, hogy jó formában vagyok, örülök, hogy ez a pályán visszaköszönt".