Döntetlent játszott a Puskás Akadémia ellen, és 9 pont előnnyel vezet a Fradi - videó

Fradi
Budapest, 2019. december 8. Tokmac Nguen, a Ferencvárosi TC (b) és Thomas Meissner, a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott mérkőzésen Groupama Arénában 2019. december 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A bajnoki éllovas Ferencváros Felcsútra látogatott a vasárnapi játéknap rangadóján. A Puskás Akadémia a tabella 5. helyéről várta a mérkőzést úgy, hogy a dobogó harmadik foka még belátható, hatpontos távolságba volt a csapattól. Az FTC pedig úgy indulhatott neki a meccsnek, hogy egy esetleges győzelemmel 11 pontra növelheti az előnyét a második Mol Fehérvár előtt. A meccs végül 1-1-es döntetlennel ért véget annak ellenére, hogy a 70. perctől a vendégek emberelőnyben játszhattak.

Az alábbi felállásban kezdték a csapatok a találkozót.

Puskás Akadémia FC: Tóth B., Szolnoki, Meissner, Van Nieff, Knezevic, Slagveer, Spandler, Nagy Zs., Gyurcsó, Plsek és Golgol

Ferencvárosi TC: Dibusz, Lovrencsics, Otigba, Haratin, Somália, Tokmac, Blazic, Heister, Sigér D., Isael és Boli

Ebben az idényben a Ferencváros a bajnokságban csak a Mezőkövesd és a PAFC csapatát nem tudta legyőzni. Sőt, legutóbb, amikor a Fradi Felcsúton játszott, 4-1-s vereséggel távozott a lefújást követően.

A vendégek már a DVSC és az Újpest ellen is pályára léptek a korábban elmaradt bajnokik pótlásaként, mindkét összecsapáson győzni tudtak, míg a Puskásnak ez volt az első tétmeccse az OTP Bank Liga újrakezdését követően.

A hazaiak előtt adódott az első nagy lehetőség alig öt percet követően.

Golgol ment el a jobb oldalon, beadására Knezevic érkezett jól, lövését azonban Dibusz nagy bravúrral kivédte, maradt a 0-0.

A 13. percben a Ferencváros is veszélyes támadást vezethetett, Lovrencsics beadását tisztán kapta meg Tokmac, de lövése nem volt pontos, nem talált kaput. Négy perccel később azonban

a kenyai származású norvég labdarúgó javított, gyönyörű csellel indult meg középpályán, majd egy szép szóló végén talált a kapuba.

Nem sokáig örülhettek a vendégek a vezetésnek, mert a 31. percben egy, a hazai kapustól induló kirúgás után jól lépett ki Knezevic, akinek a beadását Golgol elől Lovrencsics akarta kirúgni.

A ferencvárosi védő azonban nem túl szerencsésen ért a labdához, és öngólt szerzett, ezzel 1-1 lett az eredmény.

Az egyenlítés után láthatóan megélénkült a Puskás, és egyik támadást a másik után vezette az FTC kapujára. Az első félidőben ugyanakkor már nem esett több találat, így 1-1-es állásnál mehettek el a felek a szünetre.

A második 45 percet a hazaiak kezdték jobban, két perccel a folytatás után egy kisebb tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt, melynek végén sikerült a zöld-fehéreknek felszabadítani.

Ezután mindkét együttes próbálkozott veszélyes helyzetek kidolgozásával, támadások felépítésével. Nagyot küzdöttek a felek, látszott, hogy a csapatok a három pontért szálltak harcba a vasárnapi rangadón Felcsúton.

A kiegyenlített párharcnak a 70. percben egy kiállítás vetett véget,

a hazaiak labdarúgója, Van Nieff megkapta a második sárga lapját, így el kellett hagynia a játékteret.

A Ferencváros érezhetően átvette az összecsapás irányítását a piros lapot követően, míg a PAFC elsősorban a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Az FTC nagy nyomás alatt tartotta ellenfelét, gyakorlatilag felborult a pálya az utolsó negyedórára. Azonban hiába rohamozott többet a vendég együttes, nem tudott élni az emberelőnnyel, így pontosztozkodásra került sor a lefújást követően.