David Alaba nem szerződik Spanyolországba

David Alaba, Dani Carvajal
Bayern Munich's Austrian defender David Alaba (R) vies with Real Madrid's defender Dani Carvajal during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match Real Madrid vs FC Bayern Munich at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid in Madrid on April 18, 2017. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
David Alaba nem igazol át sem az FC Barcelonához, sem a Real Madridhoz, hanem marad továbbra is a Bayern München labdarúgója, bár új szerződését még nem írta alá.

A német bajnoki címvédő együttes és az osztrák válogatott hátvédjének elutasító álláspontjáról a katalán Sport adott hírt. Korábban Hansi Flick, a bajor csapat vezetőedzője leszögezte: minden áron meg kívánja tartani a több poszton is kiváló játékost. "Mindenki tudja, hogy azt kívánom, bárcsak itt maradna David, aki nálunk nevelkedett klasszis hátvéddé, és tíz éve a felnőtt keretben van" - jelentette ki egy hete az 55 éves tréner, hozzáfűzve: mivel jövőre lejár Alaba szerződése, "sürgősen lépnünk kell".

A 27 éves osztrák futballista iránt a hírek szerint az FC Barcelona és a Real Madrid mellett a Chelsea, a Manchester City és a Juventus is érdeklődik, a Bayern pedig idén kaphat érte utoljára kivásárlási összeget, mivel 2021-ben szabadon igazolhatóvá válik. A 72-szeres válogatott Alaba 2008-ban került Münchenbe, majd két szezon elteltével lépett pályára az első csapatban.