Júliusban már nézők előtt játszanának az olasz focibajnokságban

Cristiano Ronaldo
(FILES) In this file photo taken on March 08, 2020 Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo runs on the pitch in an empty stadium due to the novel coronavirus outbreak during the Italian Serie A football match Juventus vs Inter Milan, at the Juventus stadium in Turin. - Portuguese football star Cristiano Ronaldo remains confined to his home in Madeira after Juventus teammate Daniele Rugani tested positive for the new coronavirus, but has no symptoms, regional authorities in Madeira said on March 22, 2020. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke szeretné, ha júliustól már nézők előtt rendezhetnék a Serie A mérkőzéseit.

"Elképzelhetetlen, hogy egy 60 vagy 80 ezer fős stadionban nincs hely a szurkolók egy kisebb csoportja számára a szükséges óvintézkedések mellett. Tiszta szívből kívánom, hogy így legyen" - nyilatkozta. Az olasz élvonal várhatóan június 20-án folytatódik, egyelőre zárt kapuk mögött. A stadionokban a szigorú szabályok szerint csak a csapatok, az alkalmazottak, az újságírók és a hivatalos személyek tartózkodhatnak, alkalmanként legfeljebb háromszázan. Gabriele Gravina kijelentette, aggódott, amikor Franciaországban befejezettnek nyilvánították az idényt. "Az volt a legnehezebb nap, hiszen amikor az öt nagy bajnokság közül az egyiket elveszítettük, tudtuk, ez ránk is súlyos hatással lehet" - mondta.

A szövetség elnöke közölte, új javaslatokkal fognak előállni annak érdekében, hogy az illetékesek változtassanak a jelenlegi karanténszabályon. Ennek értelmében ha egy játékos vagy stábtag pozitív koronavírus-tesztet produkál, akkor az egész csapatnak 14 napot elszigeteltségben kell töltenie az edzőközpontban, a fertőzött pedig karanténba kerül. A szövetség elnöke elárulta, folyamatosan tartják a kapcsolatot Vincenzo Spadafora sportminiszterrel, és bár voltak feszült pillanatok, ugyanazt az alapelvet vallották: a labdarúgásnak újra kell indulnia, amikor az ország elkezd visszatalálni a megszokott kerékvágásba.