Társoldalunk:

Autósmoziban szurkoltak a dán focidrukkerek - képek

2020.06.02. 19:41

A Midtjylland-Horsens dán élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a stadion parkolójában kialakított autósmoziból szurkolhattak a drukkerek.

A brit BBC emlékeztetett, hogy közel három hónapos kényszerszünetet követően az elmúlt napokban komplett fordulóval folytatódott a dán bajnokság, de a koronavírus-járvány miatt a mérkőzéseket egyelőre zárt kapuk mögött rendezik. A hétfői Midtjylland-Horsens összecsapáson azonban az éllovas házigazdák klubvezetői úgy gondoskodtak a szurkolók közelségéről, hogy közben ügyeltek a távolságtartás helyi előírásaira.

Parádés ötlet a dán listavezető csapatátólForrás: AFP/Mikkel Berg Pedersen

A fényképekkel bőven illusztrált cikkben kiemelték: a stadion tőszomszédságában kétezer jármű befogadására alkalmas parkoló két ellentétes oldalán kivetítőt állítottak fel, a kocsiban ülő drukkerek pedig autósmozit idézően a megadott frekvencián a találkozó közvetítését hallhatták.

A kétkerekűvel érkezőket sem hagyták sorsukra a szervezőkForrás: AFP/Mikkel Berg Pedersen

A rendhagyó élmény mellett más örömre nem lehetett okuk a Midtjylland szurkolóinak, ugyanis kedvenceik 1-0-ra kikaptak a középmezőnyhöz tartozó vendégcsapattól, ezzel kilenc pontra csökkent az előnyük a második helyezett FC Köbenhavnnal szemben.

A Midtjylland keretének már nem volt tagja Korcsmár Zsolt, aki folyamatos sérülései miatt két héttel ezelőtt jelentette be profi játékoskarrierjének befejezését.