Társoldalunk:

A Real sztárja szerint olyan lesz a futball, mint a vírus előtt

2020.06.03. 15:18

Toni Kroos, a Real Madrid német válogatott játékosa úgy véli, a profi futball anyagi téren is visszatér majd a koronavírus-járvány előtti állapotba.

"Az óriási verseny az oka mindennek. Nagy a nyomás, a média oldaláról is. Ha ismét lesz lehetőség annyi pénzt költeni, mint a pandémia előtt, akkor az meg is fog történni" - fogalmazott a 30 éves, világbajnok futballista. Hozzátette ugyanakkor: a veszteségek óriásiak, ezért egy ideig eltart majd, amíg minden visszatér a régi kerékvágásba. "Nem rögtön térnek vissza a nagy átigazolási összegek. Sok klubnak meg kell találnia a helyét, a költségek és fizetések terén pedig szigorúbbnak kell lenniük és meg kell nézniük, mire adnak ki pénzt. De eljön majd a pont, amikor a labdarúgás ugyanolyan szinten lesz gazdaságilag, mint korábban" - mondta Kroos.

A járvány előtti átigazolási összegekről szólva a futballista úgy fogalmazott, azok "nem mindig voltak egészségesek". "Előfordult, hogy középszintű játékosokért 40-50 millió eurót fizettek. Régebben az igazi szupersztárok kerültek ennyibe" - emlékeztetett.