Társoldalunk:

Egyre több spanyol focicsapat akar szurkolók előtt játszani a folytatásban

2020.06.05. 10:28

Egyre több spanyol klubnál gondolják úgy, hogy nem zárt kapuk mögött kellene folytatni a június 11-én újrainduló első és másodosztályú bajnoki küzdelmeket. 

Június második hétvégéjén folytatódnak a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt spanyol bajnokság két legmagasabb osztályának küzdelmei. A La Liga vezetői zárt kapus mérkőzésekkel terveztek, azonban egyre több csapat ad hangot annak az igénynek, hogy mégis engedjenek be nézőket a lelátókra, írják spanyol lapok.

Először a másodosztályú Las Palmas hozakodott elő az ötlettel, de gyorsan lettek követői az élvonalból is, akik közül a Primera Divsion sereghajtója, az Espanyol a leghangosabb.

Az Espanyolnak valóban szüksége lenne a szurkolók támogatásáraForrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A barcelonai csapat kész kidolgozni a nézők beengedésére vonatkozó biztonsági protokollokat, amelyeket aztán megosztana a La Ligával is. Elképzeléseik szerint nagyjából a stadionok kapacitásának 30 százalékát lehetne kihasználni, ami az Espanyol esetében 12-15 ezer drukkert jelentene az RCDE Stadionban.

A Celta Vigo és az FC Barcelona már jelezte, hogy egyetért a szurkolók részleges beengedésének ötletével. Az élvonalból még 11 forduló van hátra, és, ha az első játékhéten még kizártnak is tekinthető a szurkolók jelenléte, nem kizárt, hogy a folytatásban valóban visszatérhetnek a lelátókra.