Társoldalunk:

Németh Krisztián örül, hogy a DAC-nál Bernd Storck lesz az edzője

2020.06.06. 06:00

Új szakmai stábbal vág neki a szlovák labdarúgó-bajnokság folytatásának a Dunaszerdahelyi AC, a kispadon a magyar szurkolók ráadásul régi ismerőssel, Bernd Strockkal találkozhatnak, aki többek között a magyar válogatottat irányította a 2016-os Európa-bajnokságon. A német szakember bizakodva várja az új kalandot, és már a nyáron történelmet írna a DAC-cal, amelynek komoly tervei vannak a jövőt illetően.

A felvidéki focicsapat aligha szorul bemutatásra a szurkolók körében, a Dunaszerdahely nemcsak északi szomszédunk magyarsága, az anyaország körében is óriási népszerűségnek örvend. Évről évre rengetegen látogatnak ki a közelmúltban felújított, minden igényt kielégítő MOL Arénába, a klub himnuszának számító Nélküled sorait pedig alighanem mindenki kívülről ismeri.

A dunaszerdahelyi szurkolók nemcsak a Nélküled kapcsán köszönhetnek Ismerős Arcokat, Bend Storck lett a csapat edzőjeFotó: Mudra László - Origo

Bernd Storckról a DAC tulajdonosa, Világi Oszkár beszélt az Új Szónak. Bár voltak más lehetőségei is, Bernd Storck mégis a Dunaszerdahelyet választotta, mert hisz a csapatban és nem rövidtávú projektként tekint rá. Egyébként is szeretek olyan edzőkkel dolgozni, akik ismerik ezt a régiót, van tapasztaltuk ezzel a közeggel és a magyar futballal, vele kapcsolatban pedig ez maximálisan elmondható. Kerestük a menesztett Hélder Cristóvao utódját, és bár nem volt feltétel, hogy az új szakember rendelkezzen némi tapasztalattal a magyar labdarúgás terén, előnyt azért jelentett." A tulajdonos kitért arra is, hogy

Storck rendkívül felkészült volt a DAC-ból a tárgyalások során, sokat tudott a klubról, ismerte a játékosokat, és több korábbi mérkőzést is megnézte felvételről. "Rendkívül szimpatikus volt a hozzáállása, így egyértelműen kijelenthetem, megtaláltuk a megfelelő embert a csapat irányítására.

A DAC szakmai stábja balról: Gábriš Csaba segédedző, Martin Raška kapusedző, Bernd Storck, Németh Antal másodedző és Alexander Storck erőnléti edzőForrás: https://www.dac1904.sk

Az 57 éves edző segítője Németh Antal lesz, aki korábban éveken át a korosztályos utánpótlás válogatottakat irányította, ahogyan azonban azt az Origónak elmondta, elérkezettnek látta az időt, hogy egy felnőtt csapatnál dolgozzon. "Imádtam az MLSZ-nél dolgozni, nagy sikereket értünk el az U17-es, az U18-as és az U19-es válogatottakkal is, de most már szeretném átültetni a felnőtt futballba azokat a tapasztalatokat, amelyeket az ifiknek és korábbi munkáimnak köszönhetően szereztem. Bernd Storck kért fel a megtisztelő feladatra, akivel korábban már a szövetségben is dolgoztunk együtt, jól ismerjük egymást és azt a mentalitást, amely mindkettőnkre jellemző a futballban, így nem hezitáltam sokáig, hogy csatlakozzak a stábjába."

Nmeth Krisztián február végén igazolt DunaszerdahelyreForrás: https://www.facebook.com/fcdac/

A 37-szeres magyar válogatott támadó, Németh Krisztián február végén igazolt Dunaszerdahelyre, csütörtkön este pedig a klub hivatalos Facebook-oldalán élő stúdióbeszélgetésen vett részt, amelyen többek között Bernd Storck érkezéséről és a jövőbeli terveiről is beszélt. "Nem lepett meg, hogy Bernd Storck lett a DAC edzője, bár azt nem gondoltam volna, hogy a válogatott után éppen Dunaszerdahelyen fogunk újra együtt dolgozni. Boldog vagyok a kinevezése miatt, biztos vagyok benne, hogy az a profizmus, ami őt jellemzi, egy következő szintre emeli majd a klubot. Szigorú, határozott edző, fontos nála az erőnlét, de a támadófocit részesíti előnyben, ami az én szempontomból abszolút pozitív."A korábban többek között az MTK-ban, a Liverpoolban és a Sporting Kansasban futballozó játékos a válogatottságról is beszélt. Számomra a nemzeti csapatban való szereplés mindig kiváltságot jelentett, fiatalon is vártam a meghívót, és mindig motivált, hogy válogatott legyek. A franciaországi Európa-bajnokság örök élmény marad, hosszú út vezetett odáig, és már önmagában a Norvégia elleni pótselejtezős párharc különleges volt. Aztán 40 év után újra részt venni az Eb-n, meccset nyerni és csoportelsőként továbbjutni mindenkinek túlnőtt az álmain. Nagyon bízom benne, hogy a hazai kontinensviadalra is kijutunk, remélem, hogy az előttünk álló időszak újabb sikereket fog hozni" 

Bernd Storck (j) akár már nyáron történelmet írhat a Dunaszerdahellyel, ha bejut a Szlovák Kupa döntőjébeForrás: https://www.facebook.com/fcdac/

Az új szakmai stáb és Bernd Storck azonban először a bajnokságban bizonyíthat, június 13-án szombaton 20.00 órától hazai pályán a Nagymihályt fogadja a Dunaszerdahely.