Vágólapra másolva!
A Mol Fehérvár – Kisvárda mérkőzésre a hazaiak legutolsó öt bajnokijukat tekintve két döntetlennel és három győzelemmel érkeztek, kilenc pontos hátránnyal a tabella élén álló Ferencváros mögött. A vendégek mérlege ezzel szemben három győzelem, egy döntetlen és egy vereség volt a találkozó előtt, a kisvárdaiak a hetedik helyről várták a kezdősípszót. A mérkőzés 2-0-s fehérvári sikerrel ért véget, így a csapat hátránya a vasárnapi FTC találkozó előtt hat pontra csökkent a listavezetővel szemben.

A vendég együttes kezdte jobban a meccset, az ötödik perc elején egy szabadrúgást követően az ötös sarkáról fejelhetett tisztán a vendégektől Ene, a próbálkozása azonban a kapufáról kipattant, így maradt a 0-0. Ezután sem álltak meg a kisvárdaiak, egyik szögletet a másik után végezhették el a következő percekben, de nem sikerült egyiket sem gólra váltaniuk.

A fehérváriakat szemmel láthatóan meglepte az ellenfelük agresszív stílusa, ennek ellenére

az első teljesen felépített akciójukkal és Nego góljával, a hazaiak szerezték meg a vezetést a meccsen, a 16. percben.

Nego gólja a Kisvárda ellen

A MOL Fehérvár FC Loic Nego góljával szerzett vezetést a Kisvárda ellen.

A Kisvárda ezután sem állt meg, a 22. percben Ene jól adott középre a Fehérvár kapuja elé, és a magasan érkező játékszert Cukalasz felugorva sarokkal lőtte kapura, de Kovácsik szögletre mentette a próbálkozást.

Az első félidőben a Kisvárda 55%-ban birtokolta a labdát, elvégezhetett hét szögletet, mégis 1-0-s hátrányban mehetett be az öltözőbe a szünetre.

A második 45 perc ugyanúgy kezdődött, mint maga a találkozó, két perc sem kellett az első vendég szöglethez, ami után Viana hat méterről kapu fölé lőtt.

Nem sokat kellett várni a fehérvári válaszra sem,

az 51. percben Stopira jól adta vissza a tizenhatos vonalára érkező Pátkainak a labdát, aki a kapu mellé gurított.

Még ezen akció megismétlésére sem volt idő a közvetítésben, mert Nikolics közben jól adta be nagyjából 10 méterre a kaputól Petrjak elé a labdát, akinek a lövését a kisvárdai kapus magabiztosan fogta.

Ezután inkább a mezőnyjáték dominált az összecsapáson, mindkét együttes többet is cserélt, a Kisvárda négyet, a hazaiak hármat, hogy frissítsék a sorokat.

Aztán a 75. percben egy hazai akció végén Nego jól passzolta vissza a kapu elé a labdát, Nikolics pedig kiválóan találta el azt, de Dombó hihetetlen reflexmozdulattal mentette meg csapatát a második fehérvári góltól.

Hat perccel később Pátkai remekül ugratta ki Funshót, akinek a közeli lövését bravúrral hárította a kisvárdai kapus, így továbbra is maradt az 1-0-s fehérvári vezetés.

A 87. percben Funsho ezúttal egy jó beadással vetette észre magát, amely után Nikolics magabiztosan gurított a kapuba, beállítva a 2-0-s végeredményt.

Korábban a Paks győzelmével az is eldőlt, hogy a Kaposvár a szezon végén biztosan búcsúzik az első osztálytól.