Vágólapra másolva!
Az NB I 27. fordulójának szombat esti mérkőzésén az edzőváltáson átesett, és a meccs előtt a 11., kiesőhelyen álló Újpest a szerdán Magyar Kupát nyert Budapest Honvédot fogadta a Szusza Ferenc Stadionban. A meccs tétje a hazaiak szempontjából egyértelműen az volt, hogy elmozduljanak a másodosztályt jelentő pozícióból, ahol utoljára az 1911/1912-es szezonban voltak a lila-fehérek. A találkozó 1-0-s újpesti győzelemmel ért véget, így a kiesőhelyről a 8. helyre került az Újpest, ugyanakkor még mindig csak egy pontra van a kieséstől. Ráadásul az egyik mögötte levő csapat egy meccsel kevesebbet játszott.

Nebojsa Vignjevic június elején majd hét év után köszönt el az Újpesttől (egészen pontosan kirúgták), a helyére korábbi segítőjét, Rogan Predragot nevezték ki. Az új edző egyből taktikát is váltott, mert az eddig egy csatárral felálló Újpest a fővárosi rangadóra két támadóval ment ki a pályára.

A meccsre megnyitották a stadiont, az Újpest szimpatizánsok pedig megtöltötték a korlátozott számban rendelkezésre álló helyeket.

Rögtön a mérkőzés elején nagy nyomás alá helyezte az Újpest az ellenfelét. Az első tíz percben 62%-ban birtokolták a hazaiak a labdát, de a mezőnyfölény mellett nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.

A Honvéd aztán magára talált és egy eladott labda után a

19. perc elején előbb Batik lőtt a tizenhatoson kívülről, Banainak kellett nagyot hárítani, majd Szendrei ismételhetett közvetlen közelről, de az újpesti kapus ismét a helyén volt és szögletre mentett.

A mezőnyben is kiegyenlítődött a meccs, az első félórát követően már nagyjából 50-50%-ban birtokolták a felek a labdát, bár veszélyesebb lehetőségeket a vendégek tudtak kidolgozni.

Az első félidő ráadásában aztán

egy Újpest szöglet után Simon adta vissza kapu elé a labdát egy hosszan érkező sarokrúgás után, Novothny pedig nagyjából öt méterről fejelt a kapuba, ezzel 1-0 lett a hazaiaknak a szünetre.

A második játékrész negyedik percében veszélyes helyről, körülbelül 18 méterre az újpesti kaputól végezhetett el szabadrúgást a Honvéd. Ugrai lövése azonban elszállt Banai kezei, és a kapu felett is.

A vendégek ezután is egyik támadást építették fel a másik után, próbálták minél előbb ledolgozni a hátrányukat. A 60. percben Gazdag fejelhetett közelről kapura egy beadást követően, de Banai fogta a középre tartó labdát, maradt továbbra is az 1-0.

A 83. percben a csereként beállt Lanzafame nagyjából 24 méterről végezhetett el szabadrúgást, de a sorfalban elakadt a próbálkozása. A mérkőzésen

a 89. percben Banai okozott némi riadalmat, miután egy ütközést követően vérezni kezdett a szája, de szerencsére némi ápolást követően folytatni tudta a játékot az újpesti kapus.

A 94. percben Batik lövése a kapufán csattant, majdnem egyenlített a Honvéd a hajrában.

A második félidőben mindkét együttes igyekezett gólt lőni, a hazaiak a három pont bebiztosításáért, a vendégek pedig az egyenlítésért. Egyik félnek sem sikerült a lefújásig gólt szerezni,

így az Újpest rendkívül fontos pontokat gyűjtött a kiesés elkerüléséért vívott harcban.