Társoldalunk:

A Debrecen kirúgta Vitelkit, a klub korábbi sikeredzője váltja a kispadon

2020.06.07. 11:06

Távozik a DVSC vezetőedzői posztjáról a télen kinevezett Vitelki Zoltán, akinek munkáját Kondás Elemér veszi át – adta hírül a dvsc.hu.

Vitelki Zoltán segítője, Kriston István sem folytatja a munkát a Debrecennél. Vitelki négy veretlen mérkőzéssel kezdett a Loki kispadján, ám az azt követő hét találkozójából csak egyet tudott megnyerni, a többin egyaránt vereséget szenvedett. A legutóbbi fordulóban hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a sereghajtó Kaposvár ellen. 

Vitelki Zoltánt kirúgták a DebrecentőlForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Vitelki Zoltán az év eleje óta tizenkét bajnoki mérkőzésen irányította a DVSC-t, mellyel háromszor nyert, háromszor döntetlen ért el és hat vereséget szenvedett. A kialakult helyzet miatt a váltás mellett döntöttek a felek.

Az egykori sikeredző, Kondás Elemér nem ismeretlen a Loki-szurkolók számára, hisz 2011 és 2016 között már ült a Loki kispadján. Ez idő alatt két bajnoki címet (az elsőt ráadásul veretlenül), egy bronzérmet és két Magyar Kupát nyert a DVSC-vel.

Kondás Elemér visszatért a DVSC kispadjáraForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szakmai stábban a klub legendája, az A licenccel rendelkező Dombi Tibor is helyet kap, aki pályafutása során 437 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Lokiban.

Rajtuk kívül Igor Bogdanovic másodedző, Száraz Ádám erőnléti edző, Erdélyi Miklós kapusedző és Cserháti Levente videoelemző dolgozik tovább a csapattal.