Társoldalunk:

Győzött a ZTE, a Debrecen kieső helyre került

2020.06.07. 20:53

Az immár öt meccs óta veretlen Zalaegerszeg a Puskás Akadémia csapatát fogadta az NB I 27. fordulójában, és Bobál Gergely, valamint Bobál Dávid góljával 2-0-ra nyert.

A Zalaegerszeg valósággal megtáltosodott, mióta Márton Gábor a csapat edzője, a 20. forduló után még öt pontra volt a bennmaradó helyektől a ZTE.

A ZTE a viszonylag sok néző előtt rendezett meccsen az első félidőben is aktívabb volt, mint a Puskás Akadémia, Tóth Balázsnak többször is kellett védenie, a legnagyobbat Radó András tekerésénél kellett vetődnie a 38. percben, amikor sikerült kiütnie a labdát a kapufa mellől.

Fordulás után szinte azonnal vezetést szerzett a ZTE. Nagy Zsolt hibája után Bobál Gergely elé került a labda, és nagy gólt lőtt.

A 68. percben Radó is gólt szerezhetett volna, de a fejesét Tóth védte hatalmas bravúrral.

A Puskásnak akadt pár kisebb helyzete, Golgol a kapufát is eltalálta, de a kegyelemdöfést végül a ZTE vitte be.

A 83. percben Bobál Gergely helyére ikertestvére, Bobál Dávid érkezett, aki három perccel később egy szabadrúgás utáni fejessel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

ZTE FC-Puskás Akadémia FC 2-0 (0-0)
Zalaegerszeg, v.: Vad II.
gólszerzők: Bobál G. (48.), Bobál D. (86.)
sárga lap: Katanec (20.), illetve Slagveer (40.), Sós (56.), Spandler (89.)

ZTE FC: Demjén - Bolla, Szépe, Katanec, Tamás K. - Lesjak, Mitrovic (Kocsis, 82.) - Bőle (Ostrek, 90.), Radó (Ikoba, 90.), Babati (Bedi, 59.) - Bobál G. (Bobál D., 83.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Radics, Meissner, Spandler, Nagy Zs. - Urblík (Deutsch, 76.) - Slagveer (Sós, a szünetben), Plsek (Favorov, 57.), Knezevic, Gyurcsó - Vanecek (Mebrahtu, a szünetben)