Vágólapra másolva!
Nincs válsághelyzet és edzőkérdés a Werder Bremen csapatánál, amely a német labdarúgó-bajnokság tabellájának utolsó előtti helyén áll.

"Négy mérkőzésünk van arra, hogy elérjük reális célunkat, vagyis elkerüljük a kiesést. Talán furcsán hangzik, de éppen a tabella állása bátorít minket" - nyilatkozta hétfőn Florian Kohfeldt vezetőedző.

A 37 éves tréner kifejtette, nem hét vagy nyolc pont a lemaradásuk, csupán három, amit négy forduló alatt ledolgozhatónak tart.

A Werder Bremennek harminc kör után 25 pontja van, ezzel a 17. helyen áll. Az osztályozós pozíciót elfoglaló Fortuna Düsseldorf eddig 28 pontot gyűjtött, a bennmaradást jelentő 15. helyezett FSV Mainznak pedig 31 pontja van.

Brémában nincs válsághelyzet és edzőkérdés Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Gumzmedia/Nordphoto/Pool

A brémaiak vasárnap 1-0-ra kikaptak a Wolfsburgtól, ez volt sorozatban a 13. nyeretlen bajnoki meccsük házigazdaként. Szombaton a sereghajtó Paderborn otthonában lépnek pályára, majd jövő kedden a címvédő és listavezető Bayern Münchent fogadják, amely éppen azon a találkozón biztosíthatja be újabb bajnoki címét.

Frank Baumann sportigazgató elmondta, nem veszítette el hitét a 37 éves vezetőedzőben.

"Azt hiszem, az esélyeink továbbra is élnek. A lényeg, hogy csak az eredmények számítanak. A csapat mindent megtesz, és az utolsó pillanatig harcolni fog" - szögezte le.

Florian Kohfeldt elárulta, két sérült csatáruk, Milot Rashica és Niclas Feullkrug is hamarosan visszatérhet, tőlük azt várja, hogy változást hoznak a játékban.

A Bundesliga 1963-as indulása óta a Werder Bremen csak egy szezont hagyott ki - 1980/81-ben másodosztályú volt -, rekordot jelentő 1896 mérkőzést játszott az élvonalban, és négy alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet.