Vágólapra másolva!
Végre az olasz foci is visszatér: a bajnokság a tervek szerint csak június 20-án folytatódik, de a héten két kupaelődöntő is vár a rajongókra. A Napoli-Internazionale Olasz Kupa-meccs szombati visszavágóját (20:45) a bajnokságban botladozó nápolyiak várhatják előnyből, miután az odavágón Fabian Ruiz góljával 1-0-ra nyert Gennaro Gattuso együttese. Persze nagy hiba lenne leírni Antonio Conte csapatát, amely akár idegenben is képes lehet ledolgozni a hátrányát, főleg, hogy ezúttal a nápolyi fanatikusok nem lehetnek majd ott a Stadio San Paolóban.

A Serie A-ban szereplő húsz klub elfogadta Vincenzo Spadafora sportminiszter javaslatát a szezon újrakezdésére, így eldőlt, hogy az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóira június 12-én és 13-án, a fináléra pedig három nappal később kerül sor. A Gazzetta dello Sport című sportnapilap értesülése szerint azonban az elődöntőben érdekelt klubok közül

egyedül a Napoli nem ellenezte, hogy a kupasorozat elődöntőivel és fináléjával induljon újra a kupaszezon.

Hatalmas csata várható az Olasz Kupa elődöntőjének nápolyi visszavágóján Forrás: AFP/Tiziana Fabi

"Megértjük, hogy minőségi meccsekkel kell újrakezdeni, de

- mondta Paolo Scaroni. A szurkolók azonban minden bizonnyal örülnek, hogy ilyen fantasztikus csatákkal tér vissza az olasz foci.

Hatalmas csata várható a Napoli és az Inter szombati, zárt kapus mérkőzésén is, amely közel sem lefutott, hiába szerzett egygólos előnyt Gennaro Gattuso együttese a hazai visszavágóra.

Bár a kupameccseken nem igazán számít, mi történt a bajnokságban, azért érdemes megvizsgálni, hogyan szerepeltek a pandémia előtt a csapatok a Serie A-ban. A Napoli összességében csak szenvedett a bajnokságban,

mindössze a 6. helyen áll, pedig előzetesen a bajnoki címre is esélyesnek tartották a szakemberek. Igaz, hogy a leállást megelőzően épp magára talált a csapat,

amely a hazai sorozatokat figyelembe véve nyolc meccséből hetet megnyert, egyedül a Lecce ellen kapott ki hazai pályán (2-3). Na meg persze nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a BL-ben 1-1-s döntetlen játszott a Barcelonával.

A jelenleg harmadik milánói együttes nem lehet teljesen elégedetlen az eddigi szereplésével, bár a Juventustól elszenvedett 2-0-s vereség után már kilencpontos a hátránya Cristiano Ronaldóék mögött, a Sampdoria elleni elmaradt mérkőzéssel, na meg egy huszáros hajrával akár a bajnoki cím megszerzése sem reménytelen még. Annak ellenére, hogy

a milánóiak az elmúlt hét bajnoki mérkőzésükből mindössze kétszer nyertek (AC Milan 4-2, Udinese 2-0), ugyanennyi vereség és három döntetlen mellett.

Gattusónak nem voltak könnyű napjai Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A Napolinál sajnos nem minden a labdarúgásról szólt az elmúlt hetekben, ugyanis az olasz edző testvére, Francesca Gattuso harminchét éves korában meghalt, amely után biztosan nem volt könnyű a közelgő feladatokra koncentrálni.

Ami az Olasz Kupa-szereplést illeti, mindkét csapat csak a nyolcaddöntőben kapcsolódott be a küzdelmekbe.

A Napoli előbb a Perugiát 2-0-ra verte, majd a negyeddöntőben Lorenzo Insigne 2. percben szerzett találatával 1-0-ra legyőzte járványhelyzet előtt elképesztő formában játszó Laziót is. A meccs két kiállítást is hozott, na meg Ciro Immobile kihagyott büntetőjét.

Az Inter a nyolcaddöntőben nagyon könnyedén, 4-1-re verte a Cagliarit, majd jött a Fiorentina elleni negyeddöntő, amely már sokkal nehezebbre sikerült Antonio Conte csapata számára: a milánói szárcsapat 2-1-re nyert a San Siróban, a győztes találatot Nicolo Barella szerezte a 67. percben.

A két csapat egymás elleni találkozóiból is nagyon nehéz messzemenő következtetéseket levonni. A már említett Olasz Kupa-elődöntő odavágóján a Napoli tudott 1-0-ra nyerni Milánóban, de például egy hónappal korábban,

2020 januárjában az Inter győzött 3-1-re a Stadio San Paolóban 31 ezer néző előtt. A találkozón Romelu Lukaku duplázni tudott,

de eredményes volt az a Lautaro Martínez is, aki nyáron nagy valószínűséggel a Barcelona játékosa lesz. A futballszerződésekre szakosodott spanyol fichajes.com portál úgy tudja, a katalán sztárcsapat már megállapodott az argentin támadóval arról, hogy a spanyol bajnoknál folytatja pályafutását.

Lautaro Martínez nyártól a Barcelona játékosa lehet Forrás: AFP/Miguel Medina

A bajnokságban egyébként kiegyenlített csatát láthattak a szurkolók az elmúlt években, míg a mostani párharcot megelőzően 2016-ban találkozott az Olasz Kupában a két klub, akkor a negyeddöntőben 2-0-ra nyert Nápolyban az Inter Stevan Jovetic és Adem Ljajic találatával.

A La Gazzetta dello Sport szerint a járványhelyzet egyik nagy nyertese Christian Eriksen lehet, aki az újrainduló edzéseken meggyőzte Antonio Contét,

így a Napoli elleni kupaelődöntő visszavágóján a kezdőcsapatban találhatja magát a dán focista. A Tottenham korábbi játékosa a hírek szerint fantasztikus formában van, a 28 éves szár Romelu Lukaku és Lautaro Martínez mögött szerepelhet majd a 3-4-1-2-es felállásban.

Christian Eriksen lehet az Inter nyerőembere Forrás: Inter/Twitter

Az Inter egykori holland sztárjátékosa, Wesley Sneijder is a dán válogatott irányítóban látja a milánói együttes további javulásának az esélyét.

„Antonio Conte erős kerettel dolgozhat,

ő lehet a vezére az új csapatnak."

A Napoli sikerének az egyik kulcsa Dries Mertens, aki a Sky Sport Italia értesülése szerint hosszas huzavona után szerződést hosszabbíthat a jelenlegi klubjával,

ez pedig nagy lökést adhat a 33 éves belga focistának és a Napolinak is. A nápolyi csapatnak a támadások mellett nagyon fontos lesz, hogy hátul is stabil maradjon, így akár rúgott gól nélkül is a döntőbe juthat. Ebben pedig nagy szerepe lehet a kolumbiai kapusnak, David Ospinának.

David Ospina már nagyon várja, hogy újra pályára lépjenek Forrás: AFP/Filippo Monteforte

„Alig várjuk, hogy újra a pályán legyünk. Még koncentráltabban és motiváltabban vetettük bele magunkat az edzésekbe. Sokat dolgozunk fizikailag is, de természetesen a taktikát is csiszoljuk. Szeretnénk a lehető legjobb formába kerülni a folytatásra. Tudjuk, hogy

– mondta a kapus, aki hozzátette, hogy Gattuso nagy fegyelmet követel mindenkitől, de sok bizalmat ad nekik az olasz edző. Mindenben követik a trénert, és keményen dolgoznak a sikerekért.

Hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, az a jövő zenéje, az viszont biztos, hogy szombaton óriási izgalmakra van kilátás a Napoli és az Inter összecsapásán az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján.

A rovat tippje (x)

Az olasz foci tehát visszatér, ennek pedig nemcsak a labdarúgás, hanem a sportfogadás szerelmesei is örülhetnek, ugyanis tovább bővül a kínálat. A Napoli-Internazionale Olasz Kupa-elődöntő visszavágójára is számtalan fogadási lehetőséget kínál a Tippmix. Amennyiben valaki online szeretne fogadni a mérkőzésre, akkor azt a Tippmixpro oldalán tudja megtenni akár meccs közben, élőben is.

A cikk megjelenését a Szerencsejáték Zrt. támogatta.